Eşini öldüren erkek öldürdüğü kadını suçladı

Döndü Şengül’ün katili sanık Şükrü Şengül, yargılandığı davada öldürdüğü eşini suçlayarak, kendisini polise şikayet ettiği için öldürdüğünü söyledi.  

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara'nın Mamak ilçesinde, kızını istismar ettiği gerekçesiyle evini terk ederek boşanma davası açan 41 yaşındaki Döndü Şengül'ü, sokak ortasında öldüren eşi Şükrü Şengül hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara Adliyesi'nde görüldü. Sanık Şükrü Şengül, öldürdüğü eşini suçlayarak, kendisini polise şikayet ettiği için öldürdüğünü söyledi.

Ekmek ve Gül'de yer alan habere göre, Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezi Şengül'ün davasına müdahillik talebinde bulundu. Döndü Şengül'ün ailesinin avukatı olması nedeniyle reddedildi. Davayı takip eden Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinden kadınlar “Şengül, çocuğunun kocası tarafından istismara uğradığını öğrenmesi sonrası, kocasına boşanma ve istismar davası açmış, mahkemenin koruma kararı olmasına rağmen, devlet Döndü’yü koruyamamış ve kocası tarafından öldürülmüştü. Biz de kız kardeşimiz Döndü’nün ardından verdiğimiz sözü tutmak ve davasına sahip çıkmak için duruşma salonunda yerimizi aldık. Hakimin ifadesi daha önce alınmış olmasına rağmen 8 yaşındaki kız çocuğunun yeniden ifadesini almak için mahkemeye çağırması ve o küçücük çocuğun adliye koridorlarına getirtilmesine ise bizi oldukça sinirlendirdi. Yine çocuğun içerisinde bulunduğu durum ve yaşadığı korkunç olaylar düşünülmemişti. Dava tartışmalı başlarken, bir sonraki duruşma 18 Nisan’a ertelendi. Biz kadınlar hem M.Ş’nin hem de Döndü’nün davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.