Üniversitede taciz iddiası

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Öğretim Üyesi Profesör İ.K.'ya ilişkin, "İstemediğim halde vücuduma dokundu" yazısı yazıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan üniversite öğrencileri, sistematik olarak tacize uğradıklarını ve dava açmaya hazırladıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Profesör İ.K. isimli öğretim görevlisinin kadın öğrencilere tacizde bulunduğu iddia edildi. Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Sosyoloji Bölümü’nde okuyan kadın öğrenciler uzun süredir taciz edildiklerini ve bu olayı duyurmak için okulun tuvalet kapılarına yazılar yazdıklarını anlattı. Öğrenciler dava açmaya hazırlanıyor.

Kadın öğrenciler, öğretim elemanlarının kullandığı tuvaletin kapısına uzun süredir Profesör İ.K. tarafından taciz edildiklerini yazdılar. Bazı öğrenciler de, kendisini taciz ettikleri iddia ettikleri akademisyenin ismini tuvalet duvarına yazarak tacize uğradıklarını söyledi. İddiaya göre, yazıyı fark eden dekanlık söz konusu yazısı hemen sildi ve tuvaleti öğrencilerin kullanımına kapattı.

Öğrenciler okul duvarlarına 'tacizci hoca istemiyoruz' yazısı astı.

Adı geçen öğretim görevlisi hakkında 2005 ve 2009 yılları arasında görev yaptığı Dumlupınar Üniversitesi'nde de aynı gerekçelerle soruşturma geçirdiği ve üzerinin kapatıldığı da iddialar arasında. İddialar sosyal medyaya yansıdıktan sonra süreci yaşayan kadınlar, konu ile ilgili ortak bir metin yayınladı.

Yayınlanan metinde "Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri olarak bu konuda bir açıklama yapma gereği duyduk. Tweet'te bahsi geçen kişi aynı bölümün öğretim üyesi Profesör İ.K.'dır. Bölümün kurulduğu 2014 senesinden beri birçok arkadaşımız kendisinin sistematik olarak tacizlerine, hakaretlerine ve tehditlerine maruz kalmıştır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamı şöyle;

ŞİMDİYE KADAR SOSYAL MEDYAYA YANSITMAMIŞTIK: Edebiyat Fakültesi dekanlığına ve gerekli yerlere başvurularda bulunuldu. Fakat süreç uzatıldı. Arkadaşlarımız ailelerinden ve çevrelerinden çekindikleri ve isimlerinin bilinmesini istemedikleri için bu olayı şimdiye kadar sosyal medya yansıtmamıştık; çünkü okulumuzun bizim yanımızda olacağını düşünmüştük. Fakat görünen o ki bu durumla ilgili bir kamuoyu oluşturmadan çözülmesi imkansız durumda. Tespit edebildiğimiz, haberimizin olduğu tacize uğrayan kadın sayısı şimdilik 8 kişi. Bu rakam dışında hakaret ve tehditlerine uğrayan birçok erkek arkadaşımız da var. Kadın arkadaşlarımızı vize final notlarını sisteme girmek için yardım isteme bahanesiyle odasına kilitleyip sarılmaya, öpmeye çalışmış genellikle gece yarısından sonra ahlaksızca mesajlar atmıştır. Kendisi aynı zamanda profesör olmasını ve dolayısıyla sahip olduğu statüyü kullanarak öğrencileri görüşmeye çağırmış ve hocamız olduğu için güvenip gittiğimiz durumlarda ise fiziksel boyutta tacizler de bulunmuştur. Biz adı geçen öğretim üyesi tarafından çeşitli mağduriyetlere uğramış öğrenciler olarak kendi isimlerimizin değil Profesör İ.K.'nın daisminin duyulması gerektiği kanaatindeyiz. Hukuki süreçler tamamlandığında avukatlarımız aracılığıyla da bir açıklama yapacağız. (DUVAR)

Etiketler İzmir dokuzeylül