Erdemli Belediye Başkanı: Cıyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz

Cumhur İttifakı'nın Erdemli Belediye Başkan adayı Mükerrem Tollu'nun kendisini protesto eden kadınlara yönelik 'ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz' sözleri tepki topladı. Yörükler için 'cıyaklamak' kelimesi "saldırmak üzere olan hayvanlar" için kullanılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, TOKİ Mahallesi'nde kendisini protesto eden kadınlara "ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz" dedi. Tollu'nın cinsiyetçi sözlerine tepki gösteren kadınlar açıklama yaparak, "Türkmen kadınlar ağzını açarsa yeri göğü inletir, kendine gel Tollu" dedi.

MHP'li Başkan Tollu önceki gece seçim çalışmaları kapsamında Erdemli'nin TOKİ Mahallesi'ndeydi. Alt yapı yetersizliğinden dolayı evlerinin su bastığını söyleyen kadınlar Tollu'yu protesto etti.  Protestonun ardından Tollu, "Biz hep hizmet ettik, bundan sonra da hizmet edeceğiz. Orada ciyaklayan kadınlara da hizmet edeceğiz" yanıtını verdi.

3500 nüfuslu ve Yörüklerin ağırlıklı olarak yaşadığı TOKİ Mahallesi'nin yüzde 51'i kadınlardan oluşuyor. Yörükler için 'cıyaklamak' kelimesi "saldırmak üzere olan hayvanlar" için kullanılıyor.

Tollu'ya tepki gösteren kadınların açıklaması

Tollu'nun cinsiyetçi sözlerine tepki gösteren mahalleli kadınlar da bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "31 Mart mahalli idare seçimlerinde belediye başkanlığını kaybedeceğini anlayan Sayın Mükerrem Tollu öfkesini kontrol edemeyerek haddini aşarak, Erdemli'nin Yörük, Türkmen kadınlarına hakaret dolu sözler sarf etmektedir. Erdemli'nin sorunlarını dile getiren kadınlara 'cıyaklamayın' diyen Belediye Başkanı Tollu'yu esefle kınıyoruz" ifadeleri yer aldı.  (HABER MERKEZİ)