'Bu tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz'

Ankara Kadın Platformu: Haklarımıza saldırmayı hedefleyen girişimlere karşı yan yanayız.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Kadın Platformu, bu yıl 17'ncisi düzenlenen Feminist Gece Yürüyüşü'nde ve sonrasında yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi'nde yapılan açıklamayı platform üyesi Hatice Kapusuz okudu.

İstiklal Caddesi'nde düzenlenen ve Feminist Gece Yürüyüşü'nün "iktidar ve taraftarları" tarafından hedef gösterildiğini belirten platformun açıklaması şu şekilde:

İDDİALAR ÜZERİNDEN POLİTİK KAZANÇ UMULUYOR: Dünyanın her yerinde kutlanan, çeşitli ülkelerde kadın greviyle taçlanan 8 Mart’ta gece yürüyüşüne Türkiye'de müdahale ediliyor. Katılanlara soruşturma başlatılıyor. Elimizde taşıdığımız pankartlardan, söylediğimiz şarkılara kadar haklı ve meşru mücadelemizi saptırmaktan, arkadaşlarımızı hedef göstermekten geri durmayan ana akım medya, yandaş vakıflar ve iktidar bir linç kampanyasının peşinden gidiyor. Kanıtı olmayan iddialar üzerinden politik kazanç umuluyor.

KATLİAMLARI HATIRLATARAK KADINLARA GÖZDAĞI VEREMEZ: 'Vatandaşların güvenliğinden sorumlu' İçişleri Bakanı Soylu, Maraş ve Çorum Katliamı göndermesi yapmaktan dahi çekinmiyor. Öncelikle; Maraş ve Çorum Katliamları insanlık suçudur. Bir devlet yetkilisi bu katliamları hatırlatarak kadınlara gözdağı veremez.

SALDIRILARA KARŞI KADINLAR OLARAK MÜCADELE EDİYORUZ: Yıllardır neşemizle, sözümüzle ve hak taleplerimizle gece yürüyüşlerini gerçekleştiriyoruz. Kadınları eve kapamaya çalışan erkek egemenliğine karşı sokakları da geceleri de terk etmeyeceğimizi haykırıyoruz. Bu tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz. Resmen sonlanmasına rağmen yeni yasal düzende devam eden OHAL'in tüm kısıtlamaları ve haklara yönelen saldırılara karşı kadınlar mücadele etmeye devam ediyor. Sürekli önümüze çıkan boşanma komisyonu raporu, erken yaşta zorla evlilikler, nafaka tartışmalarıyla eşitlik mücadelesi sonucu kazandığımız haklara yönelen saldırılara karşı Türkiye'nin her yerinden kadınlar olarak mücadele ediyoruz.

KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPMA HAZIRLIĞININ FARKINDAYIZ: Bu süreçlerden de kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıkıyoruz. Biz güçlendikçe, sokakları doldurdukça yan yana gelişimiz iktidarı korkutuyor biliyoruz. Yerel seçimlerden sonra bu alanda köklü değişiklikler yapma hazırlığının farkındayız. Birlikteliğimiz bu sebeple daha çok kaygı yaratıyor bu erkek egemen sistemde biliyoruz.

HAKLARIMIZI SAVUNMAKTAN VAZGEÇMİYORUZ:Haklarımıza yönelen bu saldırılara karşı kadınlar ve LGBTİ+’ler olarak yan yana gelmekten, birbirimizden güç almaktan ve haklarımızı savunmaktan vazgeçmiyoruz. Yerel seçimlerden sonra karşımıza gelecek, haklarımıza saldırmayı hedefleyen her tür girişime karşı yan yana durduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz! (DUVAR)