Fransız jinekologlardan tehdit: Kürtajı durdururuz!

Fransa'da bir jinekolog sendikasının Sağlık Bakanlığı ile müzakerelerinde koz olarak kürtajı kullanması ortalığı karıştırdı. Sendika kürtaj yapmama tehdidinde bulunca kadın örgütleri ayaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da bir jinekologlar sendikasının sağlık bakanını kendileriyle görüşmeye zorlamak için kürtaj operasyonlarına son verme tehdidinde bulunması tepki çekti. Kadın örgütler sendikayı, 'kendi sorunlarını halletmek için kadınları rehin almakla' suçladı.

Fransa'daki jinekologların ve kadın doğum uzmanlarının dörtte birini temsil eden Syngof Sendikası 1600 üyesine bir mektup yazarak,  'seslerini duyurmak amacıyla kürtaj yapmaya son vermeye hazır olma' çağrısında bulundu. Sendika, tıbbi hatalar nedeniyle hüküm giymiş doktorlara yeterli sigorta fonu sağlanmamasını protesto etmek için böyle bir yönteme başvurduklarını açıkladı.

Sendikanın kürtajı kullanarak böyle bir çağrıda bulunması, Sağlık Bakanı Agnes Buzyn ile feminist kuruluşların tepkisini çekti. Buzyn yazılı açıklamasında çağrının kabul edilemez olduğunu belirterek, "Kadınların bu şekilde rehin alınması hiçbir durumda müzakere kozu olarak veya medyada görünmek için kullanılmamalı" dedi. Fransız bakan, sendikanın tehdidin 'Fransa'da garanti edilen kürtaj hakkına koşulsuz saygı' ilkesini ihlal ettiğini ekledi.

Fransa Tabipler Odası da kürtaj grevi tehdidini kınayıp 'tıp etiğine tamamen aykırı' olarak niteledi. (Dış Haberler)