IŞİD'ten kurtulan Ezidi kadın zorla giydiği çarşafı yaktı

Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonlar devam ederken IŞİD'ten kaçarak kurtulan Ezidi bir kadın örgütün kendisine zorla giydirdiği çarşafı yaktı. Ezidi kadın yaptığı açıklamada, "Keşke IŞİD'i de çarşafı yaktığım gibi yakabilsem" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra cinsel şiddete ve saldırıya maruz kaldığını söyleyen Ezidi bir kadın, örgütünün kendisine zorla giydirdiği çarşafı yaktı. Ülkenin doğusundaki Baguz köyünden mart ayı başında kaçan kadın, örgütün tüm kadınlara zorla çarşaf giydirdiğini belirtti. Ezidi kadın, "Keşke IŞİD'i de çarşafı yaktığım gibi yakabilsem" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde örgütün 'son kalesi' olarak nitelenen Irak sınırındaki Deyri Zor kentinin Baguz köyüne yönelik hava destekli operasyon başlatılmıştı.

Ezidi kadının yaktığı çarşaf.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), şubat ayında köy yakınlarında toplu mezar bulmuş, cesetlerin çoğunun kadınlara ait olduğu tespit edilmişti. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi, Haziran 2016'da yayımladığı bir raporda IŞİD'in Ezidilere yönelik soykırım yaptığını açıklamıştı. (Kaynak: euronews)