3 yaşındaki kız çocuğunu sünnet eden anneye 11 yıl hapis

İngiltere'de Ugandalı bir kadın 3 yaşındaki kız çocuğunu sünnet eden kadına 11 yıl hapis cezası verdi. Bu karar İngiltere'nin kadın sünnetinin önüne geçme konusunda attığı ilk ciddi adım olarak nitelendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de bir mahkeme üç yaşındaki kızını sünnet eden Ugandalı bir kadına 11 yıl hapis cezası verdi. Kızının kazara yaralandığını iddia eden ve suçsuz olduğunu savunan Ugandalı kadın İngiltere'de bu suçtan ceza alan ilk kişi oldu.

Kadına çocuk istismarından hapis cezası verildiğini söyleyen hakim Philippa Whipple, "Bu barbarca bir uygulama ve kadınları hedef alan, özellikle de genç ve savunmasız olanlara karşı işlenmiş ciddi bir suç" açıklamasında bulundu.

Annenin iddialarını inceleyen Londra'daki Ceza Mahkemesi, kız çocuğuna kasıtlı olarak zarar verildiğine hükmetti. Kızın 43 yaşındaki babası ise davada suçsuz bulundu.

DÜNYADA 200 MİLYON KİŞİ KADIN SÜNNETİ MAĞDURU

İngiltere'de kadın sünneti 1985 yılından bu yana yasa dışı olarak tanımlanırken, İngiliz Parlamentosu, 1989 yılına ait Çocuk Yasası'nda değişikliğe giderek kadın sünnetinin önüne geçme konusunda yerel otoritelere geniş yetki vermeye hazırlanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'ne (DSÖ) göre dünya genelinde 200 milyon kadın bu uygulamaya maruz kaldı. (Kaynak: euronews)

Etiketler kadın sünneti