Babasının cinsel tacizine maruz kalan Tuğçe A.: Kadınların susmamasını istiyorum

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşayan Tuğçe A., babasının cinsel tacizine maruz kaldığı için iki yıldır hukuk mücadelesi veriyor. Bir sonraki duruşması 21 Mart'ta görülecek olan Tuğçe A., yaşadıkları karşısında "hiçbir kadının susmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artvin'in Hopa ilçesinde yaşayan Tuğçe A., biyolojik babası Erkan A.’nın kendisini 5 yıldır taciz ettiğini, bu sebeple 2 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini söyledi. Tuğçe A., “Devlet politikaları sayesinde bu eril zihniyet kendisini bu şekilde çok kolay dışa vurabiliyor” dedi.

artvinden.com’dan Dilan Şahinbaş'ın haberinde, babası tarafından düzenli olarak tacize uğradığını belirten Tuğçe A., yaşadıklarını dillendirmesiyle “Benim gibi bu olayları yaşayan kadınların sesi oldum” ifadelerini kullandı.

'BİR BABA KIZINA BUNU YAPAR MI?'

Tuğçe A. 2012 yılından beri babası tarafından tacize maruz kaldığını ve etrafındakileri bu konuda kendisine inandıramadığını dile getirerek, “Biyolojik babamın bana olan tacizleri liseye gittiğim zamanlarda başladı. O dönemlerde annem bana yatak takımı almış, ağabeyim ve erkek kardeşimle paylaştığım odadan ayrılmış kendi yaşam alanım olmuştu. Bu süreçte biyolojik babam Erkan A.’ın bana olan davranışlarında tuhaflık sezmeye başladım. Tabii ki kendimle çeliştiğim ya da acaba yanlış mı düşünüyorum dediğim zamanlar oldu. Kendime sürekli şu soruyu soruyordum; 'Bir baba kızına böyle bir şey yapar mı?' Yine kendime cevap verip 'Hayır yanlış düşünüyorsun Tuğçe böyle bir şey olmaz'" diyerek babasına karşı duyduğu şüphelerde haklı olup olmadığını anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.

'DURUMU ANNEME ANLATTIM'

İlerleyen süreçte bu rahatsızlıklarını Erkan A’ya dile getirdiğini ve onun bunları önemsemeyerek tacizlerine devam ettiğini gören Tuğçe A, bu sefer durumu annesine anlattığını söyledi. Annesinin “Tuğçe saçmalama, babadır sarılabilir, sen bunu yanlış anlıyorsundur” diyerek cevapladığını, şikayetlerine devam edince  annem de gidip Erkan A’ı, "Tuğçe senin davranışlarından rahatsız oluyor" diyerek uyarmış.

Tuğçe A. Erkan A.’nın tacizlerinden kurtulmak için birtakım çözümler aradığını bu süreçte de odasını kilitleme kararı aldığını beyan ederek “Bu çözümde bir sonuca ulaşmadı. Onun rahatsız edici davranışları devam ettiği için ben korkmaya başlamış ve bu sefer de çözüm olarak her şeyi erkek kardeşime anlatmış ve ondan sabah annem ve babam evden çıkınca gelip benimle yatmasını istemiştim" dedi.

ANNEMLE BERABER MÜCADELE ETTİM 

Tuğçe A, babasının tacizlerine devam ettiğini ve abisinin eşine de tacizde bulunduğunu iddia etti. Erkek kardeşinin olanları annesine anlattığını ve Erkan A.'yı eve almadıklarını söyledi. Bu olayların 2017 yılının Kasım ayında gerçekleştiğini dile getiren Tuğçe A. belli bir süre sonra ağabeylerinin babalarını savunmaya başladığını dile getirerek, bu zorlu süreçte annesi ile beraber mücadele etiklerini söyledi.

'ONUN DIŞARIDA RAHATÇA DOLAŞMASI BİZİ TEDİRGİN EDİYOR'

“Bu süreç bizi çok yıpratıyor çünkü yanımızda kimse yokmuş gibi görünüyor ve durum bizim aleyhimizde ilerliyormuş gibi lanse ediliyor” diyen Tuğçe A. yılmadıklarını annesinin çalıştığını kendisinin okumaya devam ettiğini ve bir şekilde ayakta durmaya çalıştıklarını dile getirerek, “En son 4’üncü duruşma görüldü. Karşı taraf geçici hâkimi mazeret göstererek, tanıklarının konuşmamasını isteyerek davaya katılmadı ve dava 21 Mart tarihine ertelendi. Mahkemede deliller toplandı, tanıklar dinlendi. Hâkim psikolojim açışından beni heyet raporu almam için Erzurum Adli Tıp Merkezi’ne gönderdi. Heyet raporunda bu olayları yaşadığıma dair bir sonuç çıktı. Gelinen son celsede hâkim kardeşimi ve amcamı dinleyeceklerini ve ondan sonraki celsede de kararı açıklayacaklarını belirtti” diyerek dava aşamasından söz etti.

Gelinen süreçte Erkan A’nın şu an dışarıda olduğunu ve sürekli karşılaştıklarını belirten Tuğçe A. “Acaba bize bir şey yapar mı ya da yapacak mı diye endişe ediyoruz. Bu yüzden karakoldan alınan bir koruma kararı var. Onun bu şekilde dışarıda rahatça dolanması ve bu eril zihniyetin çok daha kolay şekilde ortaya çıkmasının tek sebebi var o da devlet politikaları” diyerek devletin taciz ve cinsel saldırılara karşı uyguladığı yaptırımların önleyici olmadığını söyledi.

Bir sonraki duruşmanın 21 Mart 2019 tarihinde görüleceğini belirten Tuğçe A., “Mahkemeden Erkan A’ın cezasını çekeceği bir sonuç bekliyorum. Hapsedilmesini ve bana yaşattıklarını çekmesini istiyorum. Mahkemenin karşı tarafı haklı görmesi durumunda susmayacağım, asla ve asla başımı eğip de onların haksız yere haklı çıkmalarına boyun eğmeyeceğim. Sesimi duyurabildiğim kadar duyurmaya çalışacağım ve beni asla susturamayacaklar” dedi.

'EN KÖTÜ ŞEY YAKINIMIZDAN GELİYOR'

“Biz sustukça ve ezildikçe, başımızı öne eğdikçe ve bu olanlara katlandıkça bu olayların arttığını düşünüyorum ve hiçbir kadının susmaması gerektiğini düşünüyorum” diyen Tuğçe A., “Ben bir gün Hopa Kadın Platformu’ndan bir kadınla bu olayları konuştuğum zaman o kadın bana şöyle bir cümle kurmuştu: ‘Sen aslında sadece bir Tuğçe değilsin, sen Hopa’daki susmuş kadınların sesisin’. Ben bu duruma öncülük ettiğim için gurur duyuyorum ve asla bu yaşadıklarım için kendimi suçlu hissetmiyorum. Çünkü ben bana yaşatılanı anlatıyorum” diyerek hiçbir kadının yaşadığı zulme, tacize, cinsel saldırıya boyun eğmemesi gerektiğini vurguladı.