'Kadınlarla gideceğiz, belediyemizi kayyımlardan alacağız'

Diyarbakır’da kadınlar, DAKP öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde miting yaptı.  İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven’le dayanışma çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Diyarbakırlı kadın örgütleri tarafından düzenlenen miting İstasyon Meydanı’nda yapıldı. Mitinge kadınlar iki arama noktasından geçerek ulaştı. Polis arama noktasında Leyla Güven’le dayanışma içerin dövizler ile açlık grevleriyle ilgili pankartları topladı.

Mitinge HDP’li kadın belediye eş başkanları ile HDP kadın milletvekilleri ile HDP Kadın Meclis Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir katıldı. “Jin, jiyan, azadi” sloganıyla alana giren kadınlar, PKK lideri Abdullah Öcalan’a uygulanan görüş yasağının kaldırılması için Diyarbakır’da açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerinde açlık grevinde olan kadınlar için dayanışma sloganları attı.

Tertip komitesi adına yapılan selamlamanın ardından Dilan Dirayet Taşdemir, konuştu. Leyla Güven’in tecride karşı mücadele verdiğini anlatan Taşdemir, Güven’in 8 Martını kutladı. AK Parti ve MHP ittifakının kadınlara karşı olduğu anlatan Taşdemir, "kadına yönelik şiidet, taciz ve cinsel saldırıların arttığına" vurgu yaptı.

Buldan: Kadınlar yok sayılırsa barış gelmez!Buldan: Kadınlar yok sayılırsa barış gelmez!

'HİÇBİR YERE GİTMİYORUZ'

Taşdemir’in ardından HDP Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hülya Alökmen Uyanık konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yallah Kürdistan’a” sözlerini hatırlatan Uyanık, “Kimliğimizle buradayız, hiçbir yere gitmiyoruz” dedi.

Uyanık, “Bizim için her sokak, her semt bir mücadele alanıdır. Kurumlarımızı kapattılar ama zihinlerimizi kapatmadılar. Yine buradayız. Kaybettiklerimizden daha fazlasını yapacağız. Bizi kayyımlarla korkutmak istiyorlar. Biz koltuğu Gültan Kışanak’tan alacağız darbeyle gelen kayyımdan almayacağız. ‪31 Mart‬’ta kayyımı göndereceğiz. ‪1 Nisan‬’da kadınlarla gidip, kayyımlardan belediyelerimizi alacağız” diye konuştu.

‘KADINLAR HER YERDE’

KESK adına konuşan Gülistan Atasoy da mitingde yaptığı konuşmada Leyla Güven’le dayanışma ve mücadelesini büyütme çağrı yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'ye eleştirilerde bulunan Atasoy, "Kürt sorununu çözümsüzlüğün nasıl toplu katliamlara dönüştüğünü gördük” dedi.

Ankaralı kadınlar 8 Mart'ta buluştu: Nafaka ve medeni haklarımızdan vazgeçmeyeceğizAnkaralı kadınlar 8 Mart'ta buluştu: Nafaka ve medeni haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz