Gece Yürüyüşü'nde kadınlara biber gazı

İstanbul Feminist Kolektif'in (İFK) düzenlediği 17. Feminist Gece Yürüyüşü başladı. On binlerce kadın alanı doldurdu. Polis, yürüyüşteki kadınlara biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İstanbul'da 17. gerçekleştirilecek olan feminist yürüyüş öncesinde polis İstiklal Caddesi'ni 'güvenlik' gerekçesiyle yayalara kapattı. Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı'nın çevresi polis bariyerleri ile kapatılırken, anıt önünde TOMA ve çevik kuvvet polisi getirildi. Özel harekat polislerinin bazı binaların çatılarında bekletildiği görüldü.

Polisler İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İstiklal Caddesi'ni kapatırken, gece yürüyüşüne katılmak isteyen kadınların caddeye gelişi devam etti. Polis,  kadınların pankartları kontrol etti. On binlerce kadın alana girdi.

Polis, kadınlara tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu. İstiklal Caddesi'nde Gece Yürüyüşü'nü engelleyen polis ara sokaklarda kadınlara müdahale etti. Kadınlar, biber gazı ve plastik mermiye tepki gösterdi. Kadınlar, müdahale sonrası Mis Sokak'ta toplandı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de kadınların yürüyüşü engellemişti. (HABER MERKEZİ)

Polis, alana girişlerin kontrollü bir şekilde yapılacağını belirtti.

Polis, alandaki kadınlara biber gazı ve plastik mermiyle saldırdı.