Çekmeköy'de kadınlar yürüdü: Çıkın, korkmayın, gelin!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü'nde Çekmeköy'de kadınlar yürüdü: Gelin, gelin korkmayın gelin, bugün Dünya Kadınlar Günü!

Google Haberlere Abone ol

Abbas Karakaya

DUVAR - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınları Günü'nde kadınlar Çekmeköy'de yürüdü. Mimar Sinan Mahallesi sınırları içindeki yürüyüş 14.00’da muhtarlık önünde başlayıp yine aynı yerde 16.30’da tamamlandı.

“Kadınlar her yerde özgür ve eşit olsun; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu ola,” atılan sloganlar arasındaydı. Evlerden, binalardan, kafelerde, kahvelerde oturanlardan, sokakta geçenlerden alkış ve beğeni alan yürüyüşe yoldan katılanlar da oldu. Kadın, erkek ayrımı yapılmadan sokakta teveccüh gösterenlere mimoza çiçeğinden küçük buketler takdim edildi.

.

Çekmeköy Dayanışma Derneği'nden kadınlarından katıldığı yürüyüşte 80 yaşındaki Ayşe Kızıler, “Gelin, gelin korkmayın gelin, bugün Dünya Kadınlar Günü" çağrısında bulundu.

Yürüyüşün düzenleyicisi Mimar Sinan Mahallesi muhtarı Yadigar Aslan ve azalardan Laler Ertop bu yürüyüşün kadın sorunlarını gündeme getirmek için bir fırsat olduğunu, gelecek yıllarda daha organize ve büyük katılımlı 8 Mart kutlamaları gerçekleştireceklerini söylediler.