Yemen'de açlıkla baş etme yolları: Çocuklar evliliğe zorlanıyor

Yemen'de 4 yıldır devam eden iç savaş yüzünden halk açlıkla ve salgın hastalıklarla mücadele ediyor. Ülkedeki yardım kuruluşları ailelerin çaresizlikten kız çocuklarını başlık parası için evlendirdiklerini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yemen'de Mart 2015 yılından beri devam eden iç savaş ülkedeki yaşam koşularını olumsuz etkiliyor. Yemen halkının açlık ve salgın hastalıklarla mücadele ettiğini söyleyen İngiltereli bir yardım kuruluşu olan Oxfam, Yemen'de açlıkla baş edebilmek için bazı ailelerin kız çocuklarını zorla evlendirdiklerini aktarıyor.

RT'ye konuşan uluslararası yardım kuruluşu Oxfam'ın çalışanları, bazı çaresiz ebeveynlerin diğer aile üyelerinin hayatta kalması için tek yol olduğuna inanarak kızlarını çocuk gelin olarak sattıklarını anlattı. Buna göre ailenin geri kalanının hayatta kalacağı umuduyla çocuk gelin olarak verilen kızlar arasında 3 yaşında olanlar bile var. Çocuk gelin veren ailenin karşılığında aldığı parayla yiyecek ve barınak edinmeye çalıştığı belirtildi.

Oxfam'ın Yemen Direktörü Muhsin Siddiquey RT'ye şunları söyledi:

"Bunun tek yol olduğunu düşünüyorlar. Karşılığında aldıkları başlık parasıyla tüm aileyi ve diğer akrabaları korumaya çalışıyorlar."

4 yıllık iç savaş süresince "Yemen'de 10 milyon kişinin hastalık ve ölüme yol açan şekilde kıtlık çektiği ve yüzyılın en korkunç kolera salgınının yaşandığını" aktaran Siddiquey "İnsani yardım zamanında gelmez, gıda tedariği bir gün bile aksarsa, çok daha büyük felaketler yaşanır" dedi.

BM verilerine göre Yemen'de 400 bin çocuğun yetersiz beslenme yüzünden ölümün eşiğinde olduğu belirtiliyor. (Kaynak: Sputnik)