HDP’li kadınlardan Bakan Soylu'ya: Küfürlere cevap sandıklarda verilecek

HDP'den Soylu’nun sözlerine tepki: Küfürlerin cevabı sandıklarda verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu ile HDP Kadın Meclisi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sözlerine yanıt verdi. Bugün yazılı açıklama yapan HDP, “İçişleri Bakanı sıfatıyla bir AKP militanı ve söylem tetikçisi olarak çalışan kişi, siyaset adabını da insani edebi de uzun süredir bir kenara bırakmıştır” dedi.

Partinin “Adap ve edep…” başlıklı açıklamasında “Bir kez daha Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli’yi hedef göstererek ve hakaretler ederek İzmir’de konuşan bu kişinin seviyesine inmek siyaseten de insani olarak da mümkün değildir. Bu seviyesizliği en sert biçimde kınıyor ve protesto ediyoruz. HDP seçmenleri ve Kürt halkı başta olmak üzere tüm halklarımız bu hakaretleri birer birer unutmamak üzere hafızalarına kaydediyor. Hakaret ve küfürlerin cevabı önce 31 Mart’ta sandıklarda verilecektir.” ifadeleri yer aldı.

HDP Kadın Meclisi de "Ağzından kadın ve Kürt düşmanlığından başka bir şey çıkmayan paramiliter güçlerin temsilcisi bu kişiyi ancak kadına, halka ve insanlığa karşı işlediği suçlardan yargılanırken mahkeme huzurunda muhatap alacağız.” dedi.

SOYLU: HANİ KOMÜNİST SAKALLI BİRİSİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün İzmir’in Tire ilçesindeki konuşmasında "O Pervin Buldan denilen kadın böyle yumuşak görünür, ama zehirli diliyle beraber bu seçimde '40 yıllık mücadelemizi taçlandırmak için sandığa gideceğiz' diyor. 40 yıl önce ne kuruldu? PKK kuruldu. ‘Bizimle beraber olanlar, bizim derdimiz seçim, belediye değil, bizim derdimiz bu PKK'nın iddiasını burada hakim kılmaktır’ demek istiyor. 40 yılla mı sınırlı orası. Bitti mi acaba cahil kadın. Suratında meymenet olmayan birisi var. HDP'nin eş başkanı, hani komünist sakallı birisi. Ne dedi ‘Kürdistan'da biz kazanacağız. İstanbul'da, Ankara'da, Adana'da AKP'ye ve MHP'ye kaybettireceğiz’ dedi. Ne demek istedi? Demek istedi ki; ‘Biz yüzümüze maske taktık. Burada PKK, batıda da CHP, Saadet ve İyi Parti'yle birlikte mücadele içindeyiz." demişti.