Cinsel şiddet mağduru 11 yaşındaki çocuk Arjantin'de kürtaj tartışmalarını arttırdı

Arjantin'de 11 yaşındaki çocuk cinsel şiddete uğradı ve hamile kaldı. Yasal prosedürde yaşanan sorun nedeniyle kürtaj operasyonunun gecikmesi ve sonrasında sezaryen operasyonu gerçekleştirilmesi ülkedeki kürtaj tartışmalarını arttırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Arjantin'de 11 yaşındaki bir çocuğun anneannesinin 65 yaşındaki sevgilisi tarafından cinsel şiddete uğraması ve hamile kalması üzerine Arjantin'de kürtaj tartışmaları arttı. Cinsel şiddet mağduru çocuğun kürtaj talebi hemen hemen 5 hafta geciktirildi ve bazı doktorlar prosedürü gerçekleştirmeyi reddetti. Kürtaj operasyonunun bu gecikme sonrası tehlikeli olması nedeniyle sonunda sezaryen ameliyatının yapılması ülkede tartışmalara neden oldu.

Kürtaj, Arjantin'de cinsel şiddet yaşandığı ve annenin hayatının tehlikede olduğu durumlarda yasal kabul ediliyor. Ama 11 yaşındaki çocuğun yasal vasisinin gecikmeye neden olması belirsizliğe neden oldu.

Yerel medya raporunda şiddet mağduru çocuğun ifadelerinden hamileliği sonlandırmayı istediğini yazdı. Çocuğun annesi kızının kararını destekledi, fakat çocuğun küçük yaştan itibaren anneannesinin gözetiminde kalması nedeniyle sadece annenin kararı yeterli olmadı.

Anneannenin kızın vasiliğinden çıkma ve 'tecavüzcüyle' beraber yaşadığından bu gerekli olan izin alma rıza gösterme süreci biraz gecikti.

Sorun çözüldüğünde hamilelik 23'üncü haftaya girmişti. Doktorlar operasyonun gerçekleştirmeyi reddettiler, kürtajın hayati tehlike riski nedeniyle sezaryen operasyonu yapıldı.. (Dış Haberler)