Gaziantep siyasetine kadın damgası!

Gaziantep'te 31 Mart seçimlerine kadın adaylar şimdiden damga vurdu. İlde çok sayıda kadın muhtar adayı olurken, dört kadın da belediye başkanlığı için yarışıyor.

Google Haberlere Abone ol

GAZİANTEP - 31 Mart seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le birlikte dört kadın aday seçim yarışına katılacak.

Şimdiye kadar genelde erkek siyasetçilerin egemen olduğu Gaziantep’te 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde durum tersine dönmüş görünüyor. Özellikle kadın muhtar adaylarında patlama yaşanırken, dört kadın da belediye başkan adayı olarak oy pusulasındaki yerlerini alacak.

'İLK'LERİN KADINI FATMA ŞAHİN

20 yıla yakın süredir siyasetin içinde olan; milletvekilliği, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi görevlerde bulunan Fatma Şahin, 2014 seçimlerinde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmişti, 31 Mart seçimlerinde ikinci kez aday gösterildi.

CHP ŞEHİTKAMİL'E NESRİN TUNCEL'LE ADAY

Daha önce CHP il başkanlığı yapan Avukat Nesrin Tuncel de deneyimli bir kadın siyasetçi. CHP’de cumhuriyet tarihinin ilk kadın il başkanı olan Tuncel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayı ile nüfusu 800 bine yaklaşan metropol ilçe Şehitkamil’in belediye başkan adayı olarak seçmenden oy istiyor.

TKH'NIN BÜYÜKŞEHİR ADAYI ALTINTAŞ

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sibel Altıntaş. Daha önce SİP, İHD, TKP’de siyaset yapan Altıntaş, birkaç seçimde de milletvekili adayı olmuştu.

ŞEHİTKAMİL'E DE KOMÜNİST ADAY

Gaziantep’teki kadın adayların en genci ise yine Şehitkamil'de üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Mehtap Şahan oldu. İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde okuyan Şahan, “Aynı gemide değiliz” sloganı ile seçim çalışmalarını ve siyasi ziyaretlerini sürdürüyor.