Kadın ustalar en iyi baklavayı yapmak için yarışıyor

İstanbul Ticaret Odası öncülüğünde, Enstitü İstanbul İSMEK'in ev sahipliği ve Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneğinin desteğiyle 'Kadınlararası Ev Baklavası Yarışması' düzenleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Baklava ve tatlı sektörüne yetişmiş eleman kazandırabilmek ve sektörde çalışmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla İstanbul Ticaret Odası Baklava, Pasta ve Şekerli Mamüller Meslek Komitesi öncülüğünde, Enstitü İstanbul İSMEK'in ev sahipliği ve Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği'nin desteğiyle 'Kadınlararası Ev Baklavası Yarışması' düzenleniyor.

İki aşamadan oluşan yarışmanın birinci etabı Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulunda düzenlenen ön eleme yarışmasıyla tamamlandı. İSMEK'te 80 saat ve üzeri eğitim alan isimlerin başvurabildiği yarışma kapsamında gerçekleştirilen ön eleme sonucunda finale Ceylan Varlı, Pınar Yalçınkaya, Reyhan Saparbalva ve Tuğba Altay kaldı.

Yarışmanın finali, 23 Aralık'ta Enstitü İstanbul İSMEK Fırıncılık ve Pastacılık Okulunda 4 finalistin katılımıyla gerçekleştirilecek. İSMEK eğitmenleri, İTO 72. Komite ve BAKTAD üyeleri ile baklava ustalarından oluşan jüri, yarışmanın şampiyonunu hamur yoğurma, hamur açma, yağ verme, ceviz atma, dilimleme ve sunum gibi kriterlere göre belirleyecek.

Yarışmanın birincisine istihdam imkanı sunulacak ve tam altın hediye edilecek. İkinciye yarım, üçüncüye çeyrek, dördüncüye ise gram altının verileceği yarışma kapsamında tüm yarışmacılara katılım belgesi takdim edilecek.

Etiketler baklava ismek yarışma