Kadın Koalisyonu: Van halkının yanındayız

Kadın Koalisyonu, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’ın yerine mazbatanın ikinci sırada seçilen AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadın Koalisyonu, 31 Mart yerel seçiminde Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığını Abdullah Zeydan’ın kazandığı Van’da mazbatanın ikinci sırada seçilen AK Parti adayı Abdulahat Arvas’a verilmesine tepki gösterdi.

"Biz kadınlar, irademize sahip çıkmanın, bu uğurda mücadelenin ne demek olduğunu da iyi biliriz. Van halkının yanındayız" ifadesinin kullanıldığı açıklamada şöyle denildi:

"Biz kadınlar, iradenin yok sayılmasının ne demek olduğunu iyi biliriz. Yerel seçimde Van’daki yurttaşların yarısından çoğu, Abdullah Zeydan’ın Belediye Başkanı olması yönünde oy verdi, iradesini böyle gösterdi. Zeydan’ın mazbatasının verilmemesi, bu iradenin hiçe sayılmasıdır.

İktidar partisi, Van halkının temel yurttaşlık hakkı olan seçme hakkını gasp etme girişiminde bulunmuştur. Bu girişim, önümüzdeki günlerde, uğradıkları seçim yenilgisinin acısını nasıl çıkaracaklarına dair bize çok şey söylüyor.

Biz kadınlar, irademize sahip çıkmanın, bu uğurda mücadelenin ne demek olduğunu da iyi biliriz. Van halkının yanındayız."