Kadıköy’de zam protestosu: Faturayı yaktık geri dönüş yok

Elektrik ve doğalgaz zamlarını protesto için İstanbul Kadıköy'de bir araya gelen SYKP'liler fatura yaktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyeleri elektrik ve doğalgaz zamlarını Kadıköy'de protesto etti. "Krizin faturasını biz ödemeyeceğiz" diyen SYKP’liler ısınma ihtiyacının pahalılığını elektrik ve doğalgaz faturası yakarak protesto etti.

‘SARAYIN IŞIKLARI YANDIKÇA BİZ YOKSULLAŞIYORUZ’

Basın açıklamasında söz alan SYKP İstanbul İl Başkanı Roni Gören, “Her şey gözümüzün önünde yaşanıyor. Her geçen gün zam haberleriyle, işçilerin ve emekçilerin yoksullaştığı bir ülkeye uyanıyoruz. Yılbaşından bugüne doğalgaz ve elektrik yüzde 120 oranında zamlandı. Ama bizim emeğimiz aynı oranda değerlenmiyor. Bize verilen zamlar TÜİK rakamlarının aşağısında. Bu düzen bizim değil, patronların düzeni. Bu düzenin çarkları altında emekçiler eziliyor” dedi. Cumhurbaşkanlığı Sarayının harcamalarını da eleştiren Gören, “Saray ısınmaya devam ettikçe, sarayın ışıkları yandıkça biz yoksullaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının sonunda katılımcılar, “Milyonlar aç milyonlar işsiz, işte sizin düzeniniz”, "Fatura zamları geri çekilsin” ve “Faturayı yaktık geri dönüş yok” diyerek ellerindeki faturaları ateşe verdi. (DUVAR)

Etiketler elektrik doğalgaz zam