Kadıköy'de zafer lider Galatasaray'ın: 0-3

2023'ün ilk derbisinde Fenerbahçe, lider Galatasaray'ı ağırladı... 32. dakikada Oliveira'nın golüyle 1-0 öne geçen Galatasaray, 78'de Kerem ve 90+1'de Icardi'yle sahadan 0-3 galip ayrıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 18. haftasında, 36 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray yılın ilk derbi maçında Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşı karşıya.

Karşılıklı ataklarla başlayan derbinin 11. dakikasında Sacha Boey'nin pasında savunma arkasına hareketlenen Barış Alper Yılmaz'a arkadan müdahale eden Gustavo Henrique sarı kart gördü.

14. dakikada Galatasaray, serbest vuruşta Sergio Oliveira'nın sert şutunu Altay Bayındır çıkardı. Dönen topu Abdülkerim Bardakcı ağlara gönderdi fakat gol, ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

26. dakikada Sacha Boey, oyun durduktan sonra topu yere vurduğu için, Sergio Oliveira da aynı pozisyonda hakemle diyaloğu nedeniyle sarı kart gördü.

Galatasaray, 32'de Sergio Oliveira'nın golüyle Fenerbahçe karşısında 0-1 öne geçti.

İlk yarı Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İlk yarının son düdüğüyle Mertens sarı kart gördü.

Opta'nın verilerine göre, Galatasaray Süper Lig'de aralık 1999'dan bu yana ilk defa Kadıköy'de Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı önde tamamladı.

78': Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle farkı 2'ye çıkardı: 0-2.

Gol sonrası pozisyon VAR'da uzun süre incelendi ancak karar değişmedi.

Fenerbahçe'de Diego Rossi'nin yerine oyuna giren İrfan Can Kahveci, 11 dakika sonra 80'de Dubois'ya yaptığı sert hareketin ardından kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Maçın skorunu 90+10. dakikada Icardi tayin etti: 0-3.

3 puanla liderliğini perçinleyen Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını da 4'e yükseltti. (HABER MERKEZİ)