Kadıköy-Tavşantepe Metrosu Kaynarca’ya kadar uzayacak

Sabiha Gökçen Havalimanı ile bağlantısı sağlanan Kadıköy-Tavşantepe Metrosu'nun diğer ucu Tuzla’ya kadar devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Raylı Sistem Daire Başkanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı’na uzanan Kadıköy – Tavşantepe Metrosu’nun diğer ucunu Tuzla’ya kadar devam ettiriyor.

Cumhurbaşkanı Kararı’nın ardından yüklenici firma Temmuz ayında işten çekilmişti. Yüzde 33 seviyesinde kalan ilk etabının halesi Eylül ayında yapıldı. İlk etabı oluşturan Pendik-Kaynarca Merkez-Fevzi Çakmak Hattı’nda çalışmalar bir ay içerisinde tekrar başlayacak. 

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metrosu’nun 2 istasyonlu 5,1 km uzunluğundaki 1. Etabı ile entegrasyonun sağlanacağı Kaynarca İstasyonu’nun 2025 yılında bitirilmesi hedefleniyor.

İş kapsamında, Kadıköy – Tavşantepe Metrosu da Kaynarca’ya kadar 1 istasyon (1050 metre) uzayarak Tuzla sınırına dayanacak. Tuzla’ya kadar kalan 5 istasyonun ise uzanacak ikinci kısmın inşaatına ise 2024 yerel seçimlerinin ardından başlanacak.

5 HATLA ENTEGRE OLACAK

Kaynarca-Pendik-Tuzla Metro Hattı, Tavşantepe İstasyonu’nda Kadıköy-Kartal Metrosu ile Kaynarca Merkez İstasyonu’nda yapımı tamamlanan Tavşantepe – Sabiha Gökçen Metro Hattı ile Pendik Merkez İstasyonu’nda Marmaray, Yüksek Hızlı Tren Hattı ve deniz yolları ile İçmeler İstasyonu’nda ise yine Marmaray ile entegre olacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler metro istanbul