KADES'e 3 yılda 75 bin 592 kadın ihbarda bulundu

Kadın ve çocukların maruz kaldığı taciz, şiddet gibi eylemleri engellemek amacıyla hayata geçirilen Kadın Destek Uygulaması'na (KADES) 3 yılda 75 bin 592 kadın ihbarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taciz, şiddet gibi eylemleri engellemek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanıma açılan KADES uygulamasının istatistiki verilerine ilişkin İçişleri Bakanlığı'na soru önergesi verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KADES'in kullanıma açıldığı 24 Mart 2018 tarihinden 20 Ocak 2021 tarihine kadar 75 bin 592 kadının ihbarda bulunduğunu söyledi. 

'KADES DAHA FAZLA KADINA ULAŞMALI'

KADES’in aile içi şiddet veya kadına yönelik şiddetin önlenmesi açısından önemli olduğunu belirten Gürer, uygulamanın daha fazla kadına ulaşması gerektiğini ifade etti: “KADES, kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri biraz da olsun engellemek adına kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulamadır.  Ancak ülkemizde halen bu uygulamanın ne olduğu, nasıl kullanıldığı gibi konularda bilgi sahibi olmayan çok sayıda şiddet mağduru çocuk ve kadın bulunuyor. KADES uygulamasının daha geniş kesimlerin bilgi sahibi olacağı şekilde tanıtımının yapılması gerekiyor.” 

'KADINA ŞİDDET AZALMADIĞI GİBİ ARTIŞ GÖSTERİYOR'

Ülkemizde kadına yönelik şiddetin azalmadığı gibi artış gösterdiğine de dikkat çeken Gürer, “Eşinden, eski eşinden, sevgilisinden ya da hiç tanımadığı erkekten şiddet görüp, bu konuda ilgili mercilere başvurduğu halde, belli bir süre  sonra aynı kişiler tarafından saldırıya uğrayan, katledilen kadınların varlığı da bir gerçektir. Bu sorunun çok yönlü olarak ele alınıp, kadına şiddet ve cinayetlerinin önüne geçilmesi için daha ciddi tedbirler ve eğitimin hayata geçirilmesi gerekir” diye konuştu. (AJANS BİZİM)