Kaçırılan Aysel K. kurtarıldı, iki kişi serbest bırakıldı

Kaçırılan lise öğrencisi Aysel K., alıkonduğu adrese düzenlenen polis baskınında bulundu. Gözaltına alınan iki kişi serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da, 20 Temmuz’da bindiği taksinin önünü kesen kişilerce araçtan indirilerek kaçırılan lise öğrencisi 17 yaşındaki Aysel K., 27 gün sonra dün akşam saatlerinde alıkonduğu adreste bulundu. 

Anne Şakire K., kızı kaçırıldıktan bir gün sonra şüphelendiği şahıslar hakkında şikayet için gittiği Şehitlik Polis Merkezi Amirliği’nde “bayram tatili” denilerek şikayetinin alınmadığını, 21 Temmuz'dan 26 Temmuz'a kadar beklediği ve ifadesinin bayramdan sonra alındığını söylemişti. Anne Şakire K., bu süre içinde 6-7 kez karakola gittiğini, şüphelendiği kişilerin isim ve telefon numaralarını vermesine rağmen kızının bulunamadığını belirtti. 

ÇOCUK ESİRGEME KURUMU'NA YERLEŞTİRİLDİ

Polislerin tespit ettiği adrese yapılan baskın sonucu kurtarılan Aysel K., emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınan Aysel K., daha sonra Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi. Aysel K.’nin, burada bir süre tutulduktan sonra ailesine teslim edileceği belirtilirken, baskında gözaltına alınan Mahmut Kılıç ve oğlu Ömer Kılıç’ın ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.  

Anne Şakire K., kızını kaçıran Mahmut Kılıç ve oğlu Ömer Kılıç’tan şikayetçi olacağını söyledi. (MA)