Kaçırılan 78 yaşındaki iş insanı 4 gün sonra kurtarıldı

İngiltere'nin eski Guayaquil fahri konsolosu ve iş insanı Colin Armstrong, Ekvador'da kendi arabasıyla kaçırılmasından dört gün sonra polis operasyonuyla kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'daki çiftliğinden kendi arabasıyla silahlı kişilerce kaçırılan İngiltere'nin eski Guayaquil fahri konsolosu ve iş insanı Colin Armstrong, dört gün sonra polisin düzenlediği operasyonla kurtarıldı. 

Los Rios eyaletindeki evine saldırı düzenlenen 78 yaşındaki Armstrong, kendi arabasına bindirilerek zorla alıkonulmuş, araç daha sonra terk edilmiş halde bulunmuştu. Armstrong'un durumuna ilişkin X hesabından açıklama yapan polis yetkilisi César Zapata, Armstrong'un serbest bırakıldığını ve şu anda güvende olduğunu söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: CEZASIZLIĞA İZİN VERMEYECEĞİZ

Reuters'ın haberine göre, düzenlenen operasyonda, Armstrong'un kaçırılmasıyla bağlantılı olarak dokuz kişi gözaltına alındı. Ekvador İçişleri Bakanı Monica Palencia da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Cezasızlığa izin vermeyeceğiz. Polisin eylemleri sürecek" dedi. İngiltere'nin Ekvador Büyükelçisi Chris Campbell ise polise teşekkür ederek Armstrong'un kurtarılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ekvador, uzun süredir güvenlik kriziyle boğuşuyor. Çete çatışmaları nedeniyle neredeyse her gün saldırı haberleri duyuluyor. Kaçırma, cinayet, gasp ve uyuşturucu kaçakçılığının giderek arttığı ülkede, yeni Devlet Başkanı Daniel Noboa, caydırıcı yasaların çıkartılacağını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)