Kaçırdığı çocuğa cinsel saldırıda bulunan fail 7 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak

İstanbul'da bir çocuğu kaçıran ve cinsel saldırıda bulunan Metin Şenay'ın yargılanacağı dava, 7 Mayıs'ta başlayacak.

Fotoğraf: Serra Akcan/csgorselarsiv.org
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Bağcılar ilçesinde, geçen yıl 11 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp cinsel saldırıda bulunan Metin Şenay, 7 Mayıs’ta hakim karşısına çıkacak.

Bağcılar'da, 24 Mayıs 2023 günü, 11 yaşındaki M.Y.'yi annesi okula bıraktı. M.Y., okul çıkışı eve geç kalınca ailesi kızlarını aramaya başladı. Gidebileceği yerler kontrol edilen M.Y.'den iz bulamayan aile polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine ekipler çocuğun bulunması için çalışma başlattı.

Yapılan çalışmalarda M.Y.'nin okul çıkışı beyaz bir minibüse bindiği, minibüsün ise aileye su satan Metin Şenay'a ait olduğu belirlendi. Polis, Şenay'ın ev ve iş yerine eş zamanlı baskın düzenledi. İş yerine polisin geldiğini gören Şenay, kaçmaya çalışırken yakalandı.

Şenay gözaltına alınırken polisler iş yerinde yaptıkları aramada önünde damacana dizili olan 3 ayrı bölme olduğunu fark etti. Bölmelerin birinden çocuk sesi geldiğini duyan polis, kapıyı açınca M.Y.'yi buldu. Çocuğun bulunduğu bölmenin ses yalıtımlı olduğu tespit edildi.

Polisin geldiğini gören ve mahallelerinde bir çocuğun kayıp olduğunu bilen çevredekiler, çocuğun sucuda bulunduğu öğrenince Şenay'ı linç etmek istedi. O sırada polis iş yerinin kepenklerini kapatarak şüpheliyi linç edilmekten kurtardı.

Öte yandan zanlının 2009 yılında da başka bir çocuğa karşı cinsel istismar suçuna karıştığı öğrenildi.

DHA'nın haberine göre, gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şenay, hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Mahkemeye sunulan iddianame kabul edildi.

Metin Şenay’ın 7 Mayıs saat 13.30’da hakim karşısına çıkması bekleniyor.

Öte yandan Şenay’ın daha önce de çok sayıda çocuğa cinsel istismarda bulunduğu, bu suçları kaydettiği ortaya çıktı. Görüntülerin bir kısmı Şenay’a ait bilgisayarda bulunurken, bazı görüntülerin ise şifreli bir hard diske aktarıldığı belirlendi. İddianameyi hazırlayan savcının hard disk şifresinin çözülmesinin iddianameyi geciktireceği için mahkeme heyeti tarafından çözülmesini iddianameye eklediği öğrenildi. 

(HABER MERKEZİ)