Kaçak avcılardan muhtara ölü geyikle tehdit: Adımlarına dikkat et

Antalya'nın İbradı ilçesinde kaçak avcılar, ava izin vermeyen Ürünlü köyü muhtarını, vurdukları bir hayvanın üzerine yazdıkları notla tehdit etti. CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek olayı TBMM gündemine taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın İbradı ilçesinde kaçak avcılar, Ürünlü Köyü Muhtarı Murat Yamasoy'u, vurdukları geyiği bir çardağa asıp üzerine, "Muhtar bu sana son uyarıdır. Çevirdiğin dolaplar boyunu aştı. Adımlarına dikkat et, yoksa sonucu ağır olur" yazarak tehdit etti. 

Köy Muhtarı Yamasoy tehditlere, "Biliyorsunuz, biz burada kaçakçılara geçit vermiyoruz. Son zamanlarda yine bir, iki arkadaş yakalandı. Bunu muhtemelen yapanlar belli. Ama biz hiçbir güce, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Bunu bilsinler. Kaçak avcılara yine geçit yok. Ölüm dahi olsa bedeli, kaçak avcılara geçit yok" karşılığını verdi.

TEHDİT MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, kaçak avcıların hayvan katliamını ve tehditlerini TBMM gündemine taşıdı. Hayvan haklarına ilişkin yasanın bir an önce TBMM’den çıkarılması gerektiğini belirten Zeybek, “Bölgedeki kaçak avcılar bir yaşından yedi yaşına kadar koruma altındaki birçok yabani hayvanı öldürmekte, hatta zevk için köylülerin otlayan büyükbaş hayvanlarını dahi katlettikleri bilgisi mevcuttur. Bu durum karşısında kolluk kuvvetleri ve yargı gerekeni derhal yapmalıdır” dedi.

Zeybek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu soruları yöneltti:

- Ürünlü köyünde bugüne kadar kaçak avcılar tarafından kaç yabani hayvan katledilmiştir?

- Ürünlü köyünde kaçak av yaban kaç kişi yakalanmıştır? Bunlar hakkında hangi idari ve adli işlemler yapılmıştır?

- Ürünlü köyünde yaşanan olayda muhtarın tehdit edilmesine kadar varan süreçte, bakanlığınız hangi önlemleri almıştır?

- Antalya ve Türkiye genelinde son 5 yılda yıllara ve illere göre kaç kaçak avcılık faaliyeti tespit edilmiştir? (ANKA)