Kabine yarın toplanıyor: Emekliye zam gündemde

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak. Kabinenin gündeminde emekliye zammın yanı sıra, İsrail-Filistin'de süren çatışmalar da olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Saat 15.30'da başlaması beklenen Kabine toplantısında öne çıkan başlıkların ise İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar ve emekli maaşlarına yapılacak zam olması bekleniyor.

EMEKLİLERE ZAM GÜNDEMİ

Partisinin 4. Olağanüstü Kongresi'nde konuşan Erdoğan, milyonların beklediği emekli maaşıyla ilgili ilk kabine toplantısını işaret etmişti.

Erdoğan, "Şu anda bakanlığımız çalışmasını yapıyor, ilk Kabine toplantımızdan sonra yeni müjdemizi inşallah emekli memurlarımıza açıklayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, müjde olarak verdiği işçi, memur ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile ilgili çalışmayı kabine toplantısı sonrası milletimizle paylaşacak" demişti.

YAŞAR GÜLER VE ALİ YERLİKAYA SUNUM YAPACAK

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırı girişiminin ardından başlatılan operasyonların da kabinede masada olması bekleniyor. Bu başlıkta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın kabine üyelerine sunum yapması bekleniyor.

İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalar da Ankara'nın yakın takibinde. (HABER MERKEZİ)