Kabine toplanıyor: Öncelikli gündem NATO ve korona izinleri

Beştepe'deki kabine toplantısının öncelikli gündem maddesinin; Türkiye'nin, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik tutumu ile mahkumların korana izinlerinin olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kabine bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine karşı olduğunu açıklayan Erdoğan'ın, kabine toplantısında yaptığı görüşmelere ilişkin bilgi vermesi bekleniyor. Toplantının bir diğer öncelikli maddesinin de açık cezaevlerindeki Covid-19 izinlerinin yeniden uzatılması olacak. Kulis bilgilerine göre bu süre 1 yıl daha uzatılacak.

Kabine toplantısında ayrıca Ukrayna-Rusya savaşında sahadaki son durumun da değerlendirileceği tahmin ediliyor. NTV ve Türkiye gazetesinin haberine göre; ekonomi başlığında ise enflasyon ve hazırlıkları tamamlanan emekliler ile kamu çalışanlarının özlük haklarına ilişkin düzenleme masada olacak. 

Toplantıda, 1 milyon Suriyelinin geri dönüşünü sağlamak için hazırlanan projenin detayları da ele alınacak.

Son günlerde dünyanın birçok yerinde görülen maymun çiçeği virüsüne ilişkin de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor.