Judo ustası Putin’e Japonya Judo Federasyonu’ndan tepki

Japonya Judo Federasyonu Başkanı Yasuhiro Yamashita, judo ustası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, ülkesinin Ukrayna'daki saldırganlığının sporun ahlakına aykırı olduğunu söyleyerek eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya Judo Federasyonu Başkanı Yasuhiro Yamashita, judo ustası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, ülkesinin Ukrayna'daki saldırganlığının sporun ahlakına aykırı olduğunu söyleyerek eleştirdi.

Yamashita yaptığı açıklamada "Ukrayna'da işlenen insanlık dışı eylemler ve Rus askeri saldırganlığına ilişkin basında çıkan haberleri dinlemek içimi sızlatıyor. Başkan Putin bir Judoka (judo ustası) ve bu eylemler judonun ruhuna ve amacına aykırı. Buna müsamaha edilemez" dedi.

Japonya'nın haber ajansı Kyodo News haberine göre, 1984 Los Angeles Olimpiyatları'nda açık kategoride altın madalya kazanan 64 yaşındaki Yamashita, judonun amacının "karşılıklı refah" ve "bedeni ve zihni güçlendirmek, kendini mükemmelleştirmek ve nihayetinde toplumun yararına katkıda bulunmak" olduğunu söyledi. Yamashita, "Bir Judoka olarak en derin üzüntüm ve düşüncelerim Ukrayna halkı ve dünyadaki tüm judo severlerle birlikte. Umarım bu korkakça eylemler durdurulur” dedi.

69 yaşındaki Putin, daha önce judonun merkezi sayılan Tokyo'daki Kodokan Judo Enstitüsü'nü ziyaret etmişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Vladimir Putin judo