Jokey Selim Kaya kamçıyı attı: 3 yarışta 2 birincilik, 1 beşincilik

Bir buçuk yıllık aranın ardından tekrar yarışlara dönen jokey Selim Kaya, hiç kamçı kullanmadığı üç koşuda iki birincilik, bir beşincilik kazandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz senenin başında jokeyliği bıraktığını açıklayan Selim Kaya, 19 aylık aranın ardından eylül ayının başında tekrar yarışlara döndü. Jokeylerin atlara yarış sırasında kamçı vurmasına karşı olmasıyla tanınan Kaya, pistlere döndükten sonra çıktığı yarışlarda kamçı kullanmadı.

Kariyerinde Gazi Koşusu şampiyonluğu da bulunan 45 yaşındaki jokey, kamçı kullanmadan çıktığı üç yarışta iki birincilik, bir de beşincilik aldı. Kaya, 11 Eylül'de Adana'da koşulan yarışta fotofinişi Atlıkaya (Cuvee) ile en yakın rakibinin 2 boy önünde birinci geçtikten sonra zaferini elinde bulunan kamçıyı havaya atarak kutlamıştı.

Yarıştan sonra sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kaya, "3 yarış 2 birincilik 1 beşincilik. 0 kamçı haksız mıyım? #kamcılarcope Bu arada TJK yayın anında çekmeyi unutmuş sanırım. Canlı izlemeyenler için hizmet. Ha ha ha" dedi. (HABER MERKEZİ)