Johnson'ın 'Covid partileri'ne polis soruşturması açıldı: 'Korkmadan ve iltimas geçmeden araştırılacak'

Londra Emniyet Teşkilatı, korona virüsü kısıtlamaları sırasında Başbakanlık konutunda düzenlendiği ortaya çıkan partiler hakkında soruşturma açtı. Başbakan Boris Johnson'ın ifadesi alınabilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de korona virüsü kısıtlamaları sırasında Başbakanlık konutunda düzenlendiği ortaya çıkan partiler hakkında polis soruşturması başlatıldı. Londra Emniyet Teşkilatı (Metropolitan Polis Teşkilatı), geçtiğimiz iki yıl içinde Başbakanlık konutu ve parlamento binasında Covid-19 kurallarının ihlal edildiği iddialarının soruşturulacağını açıkladı.

Londra Emniyet Müdürü Cressida Dick, polisin 'korkmadan ve kimseye iltimas geçmeden' araştırma yapacağını, önemli bilgileri halkla paylaşacağını söyledi.

Soruşturma kararı, İngiltere Başbakanı Boris Johnson için kısıtlamaların yürürlükte olmasına rağmen 19 Haziran 2020 gününde bir doğumgünü partisi düzenlendiğinin ortaya çıkmasının ardından geldi.

Son günlerde Covid kuralları ihlal edilerek Başbakanlık konutunda çeşitli partilerin düzenlenmesine göz yummakla ve bu etkinliklerden bazılarına da katılmakla itham edilen Johnson istifa baskısı altında. Muhalefetteki İşçi Partisi ve Liberallerden istifa çağrıları yükselirken, Johnson'a kendi partisi Muhafazakârlar arasından da sert eleştiriler yöneltiliyor. (DIŞ HABERLER)