Joe Biden: Putin bir kasap

Ukraynalı mültecilerin Rusya Devlet Başkanı Putin'le ilgili görüşlerini sorması üzerine ABD Başkanı Biden, "O bir kasap" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Polonya'yı ziyaret eden ABD Başkanı Joe Biden, buradaki temasları sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için "kasap" ifadesini kullandı.

Başkent Varşova’da, Ukraynalı mültecilerin kaldığı kampı ziyaret eden Biden, savaştan kaçan kadın ve çocuklarla sohbet etti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Ukraynalı mültecilerin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında ne düşündüğünü sorması üzerine Biden, “O bir kasap” dedi.

Mültecileri ziyaretinin ardından gazetecilere açıklama yapan Biden, “İnsan ruhunun derinliği ve gücü beni her zaman şaşırtıyor. O çocukların her biri, 'Babam, dedem ya da dışarıda savaşan erkek kardeşim için dua et' anlamında bir şeyler söyledi” diye konuştu.

'TANRI AŞKINA, BU ADAM İKTİDARDA KALMAMALI'

Daha sonra Kraliyet Kalesi'nin önünde konuşma yapan Biden, "Avrupa'nın kendisini Rus saldırganlığına karşı uzun bir mücadeleye hazırlaması gerektiğini" söyledi.

Putin'in "Ukrayna'yı işgalinin on yıllarca sürecek bir savaş tehdidi" oluşturduğunu savunan Biden, "Bu savaşta uyanık olmamız gerekiyor. Bu savaş günler ya da aylar içinde kazanılmayacak. Uzun vadede bu mücadelede yer almak için şimdi taahhütte bulunmalıyız" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin için "Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalmamalı" diyen Biden, Rus halkını düşman olarak görmediklerini söyledi. 

Biden, "Masum çocukların ve yaşlıların öldürülmesini hoş karşıladığınıza ya da hastanelere, okullara, doğumhanelere, Rus füzeleri ve bombalarıyla saldırılmasını kabul ettiğinize inanmayı reddediyorum. Barbarlık, asla özgür olma arzusuna galip gelmeyecek. Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak" dedi. (HABER MERKEZİ)