Jodorowsky'nin kült çizgi romanı sinemaya uyarlanıyor

Alejandro Jodorowsky'nin kült çizgi romanı "The Incal", beyazperdeye aktarılacak. Yapımın yönetmen koltuğunda Taika Waititi yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alejandro Jodorowsky’nin yazdığı ve Mœbius’un (Jean Giraud) çizimlerini gerçekleştirdiği kült çizgi roman serisi "The Incal", sinema filmi oluyor. Yapımın başında Yeni Zelandalı yönetmen Taika Waititi yer alıyor. 

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre, Alejandro Jodorowsky’nin hayata geçiremediği Frank Herbert uyarlaması 'Dune'un sonrasında ortaya çıkan "The Incal" serisi, sonrasında "The Fifth Element", "Blade Runner" ve "Alien" gibi kült filmlere ilham verdi.

İlk olarak 1980 yılında yayımlanmaya başlayan çizgi roman serisinin devam hikâyeleri 2014 yılına kadar sürdü. Çizgi roman, evrenin kaderini belirleyeceği söylenen Incal adlı gizemli bir taşın keşfedilmesiyle John Difool’un farklı gezegenler, uzaylılar, iktidar mücadeleleri ve mutantlarla dolu maceralarını konu alıyor. 

'JODOROWSKY'NİN İKONİK KARAKTERLERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİM İÇİN ÇOK HEYECANLIYIM'

Jemaine Clement ve Peter Warren, yapımın yönetmenliğini üstlenecek olan Taika Waititi’ye senarist koltuğunda eşlik edecek. Waititi çizgi roman uyarlaması için, “Alejandro Jodorowsky filmleri ve çizgi romanları beni ve benimle beraber pek çok insanı derinden etkilemeyi başardı. İkonik karakterlerini hayata geçirme şansı yakaladığım için çok heyecanlıyım” ifadelerini kullandı. 

Jodorowsky de, “The Incal’a çarpıcı, samimi ve aynı zamanda kozmik bir görünüm kazandırması için Taika’nın yaratıcılığına tamamen güveniyorum" dedi. 

Filmin oyuncu kadrosu ve olası çıkış tarihi hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.