J.K. Rowling'den Putin'in sözlerine yanıt: Muhalifleri zehirleyip hapse atıyor

Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling, Rusya lideri Putin'in Batı ülkelerini "Rus kültürünü hedef almak" ile suçladığı açıklamasında isminin anılması üzerine Twitter hesabından açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı ülkelerini "Rus kültürünü yok etmeyi denemek" ile suçladığı açıklamasında adı geçen J. K. Rowling'den söz konusu sözlere yanıt geldi. Putin'in konuşmasında Harry Potter serisinin yazarı J.K. Rowling'le ilgili "Cinsiyet haklarına ilişkin sözlerinden dolayı Batı'da 'silindiği'ni" söylemesi üzerine İngiliz yazardan "ifade özgürlüğü" hatırlatması yapıldı.

Rowling, Rus tutuklu muhalif Aleksey Navalni'nin hapis cezası almasıyla ilgili bir haberi Twitter hesabından paylaşarak "Batı'yı, kültürünü silmeye çalıştığı için eleştirmek, sivilleri katledenler veya onları eleştirenleri hapse atıp zehirleyenler tarafından yapılmamalıdır" dedi. Rowling, ayrıca "Ukrayna'daki çocuklara yardım etmek için eş kurucusu olduğu yardım kuruluşuna yapılan 1 milyon sterlinlik her bağış kadar kendi de bağış yapacağını" söyledi.

Putin dün yaptığı açıklamada "Bugün bin yıllık bir ülkeyi feshetmeye çalışıyorlar. Bahsettiğim şey Rusya'yla bağlantılı her şeye karşı uygulanan ayrımcılık. Pyotr İlyiç Çaykovski, Dmitri Şostakoviç ve Sergey Rahmaninov gibi büyük bestecilerin eserleri de dahil olmak üzere Rus kültürü yok edilmek isteniyor" demişti.

Batı'nın Rusya'yı "feshetmeye çalıştığını" ve söz konusu ayrımcı kararların "1930'larda Nazilerin kitapları yakmasıyla eşdeğer olduğunu" söyleyen Putin, açıklamasında İngiliz yazar J. K. Rowling'e atıfla "Cinsiyet haklarıyla ilgili sözlerinden dolayı Batı ülkelerinde nasıl silindiği" şeklinde ifadeler kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler j.k. rowling putin