Jessica Chastain: Üniversiteyi Robin Williams bursu sayesinde bitirdim

ABD'li oyuncu ve yapımcı Jessica Chastain, 2014'te hayatını kaybeden Robin Williams'la ilgili en büyük pişmanlığını açıkladı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ödüllü ABD'li oyuncu ve yapımcı Jessica Chastain,  'The View' adlı sohbet programının son bölümüne konuk oldu. Bekar bir anne tarafından yetiştirildiğini ve ailesinde üniversite diploması alan ilk kişi olduğunu belirten Chastain, üniversiteyi Robin Williams bursu sayesinde bitirdiğini açıkladı. 

Habertürk'ün aktardığı habere göre, Chastain, Robin Williams'ın verdiği tam burs olmasaydı eğitimini tamamlayamayacağını söyledi. Burstan bahseden oyuncu, "Her iki yılda Robin Williams bursu bir öğrenciye verilirdi ve bu burs benim tüm eğitim masraflarımla barınma masraflarımı karşıladı. Noel'de eve gidip ailemi görebilmemi sağladı" diye konuştu.

'NOT YAZDIM AMA HİÇ TANIŞAMADIM'

Bursun okul kitaplarını ve yemeğini de karşıladığını belirten Chastain sözlerine, "Bu çok güzel bir şeydi. Her yıl, bilirsiniz, 'teşekkür ederim' demek için ona not yazdım ama onunla hiç tanışamadım" diye devam etti.

Jessica Chastain, Robin Williams ile ilgili bir anısını ise "Sonra bir keresinde Los Angeles'taydım. Robin restorana girdi, oturup yemek yemeye başladı. Masadaki arkadaşım 'Gidip merhaba demelisin, gidip onunla konuşmalısın' dedi" diyerek anlattı. Chastain, 'utangaç' olduğunu ve "Mrs. Doubtfire" ile tanınan oyuncuyu rahatsız etmek istemediğini, oyuncunun kısa süre sonra ayağa fırlayıp restorandan koşarak çıktığını anlattı. "Bir şeye geç kalmış olmalı" diyen Chastain, peşinden koşmak için ayağa fırladığını fakat sonra kendisini durdurduğunu da sözlerine ekledi.

"Ona saldıran bir deliymiş gibi görünmek istemedim" diyen Chastain, daha sonra bu hareketinden pişman olduğunu "Ve bundan hep pişmanlık duydum çünkü hiçbir zaman yüz yüze teşekkür etme fırsatım olmadı" ifade etti. 

Jessica Chastain, 2000'lerin başında Manhattan'ın ünlü Juilliard Okulu'ndan oyunculuk alanında Güzel Sanatlar Lisans Programı'nı bitirdi.