Jeotermal suya büyük zam

Afyonkarahisar’da jeotermal enerji ile ısınma hizmeti sunan AFJET abonelerine yüzde 70'i bulan zam yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

Nail Azbay

AFYONKARAHİSAR- Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş (AFJET) abonelerine zam yaptığını duyurdu.

Afyonkarahisar’da termal oteller, seralar ve yaklaşık 20 bin konut yer altından çıkan jeotermal su kaynakları ile ısıtılıyor. Bu ısıtma hizmeti Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortak olduğu bir kamu şirketi olan ve 1994 yılında kurulan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş (AFJET) tarafından gerçekleştiriliyor. 

YÜZDE 70 ZAM

AFJET Genel Müdürü İsmail Kara, 12 ay sabit ödeme yapan abonelere yüzde 25, kalorimetre-pay ölçer kullanan ve bu sayede kullandıkları kadar ödeme yapan aboneler ile otellere yüzde 45, seralara ise yüzde 70 zam yapıldığını doğruladı.

GEÇEN YIL YÜZDE 75 ZAM YAPILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında da AFJET, abonelerine yüzde 75 oranında zam yapılmıştı. Zamlı faturaların şubat ayı fatura ödemelerine yansıyacağı öğrenildi.

KAMU KURUMLARI JEOTERMAL SU KAYNAKLARI İLE ISINIYOR

AFJET kanalıyla Afyonkarahisar’daki kamu kurumları da ısıtılıyor. Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Hastanesi jeotermal su kaynakları ile ısıtılıyor. Afyonkarahisar bu ısıtma sistemini kullanan Türkiye’deki nadir şehirler arasında yer alıyor.