Jennifer Lopez’in konserde 'kadın cinsiyet sembolü' kullanması yasaklandı

Super Bowl devre arası programında Jennifer Lopez'in kadın cinsiyet sembolünü kullanması, bunun 'özel' olduğunu iddia eden İngiliz yönetmen Hamish Hamilton tarafından yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Jennifer Lopez'in, Şubat 2020'de düzenlenen Super Bowl şovu sırasında, kadın cinsiyet sembolünü kullanmasının yasaklandığı ortaya çıktı. Jennifer Lopez ve İngiliz yönetmen Hamish Hamilton arasındaki konuşma, Lopez’in Netflix’te yayınlanan “Halftime” isimli belgeselinde ortaya çıktı. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, İngiliz yönetmen Hamish Hamilton, Lopez’in dünya çapında 200 milyondan fazla kişinin izlediği performansında, 'tartışmalı' kadın cinsiyet sembolünü, kapsayıcı olmadığını düşündüğü için kullanmamasını istedi. Sembolizmin çok açık olduğuna atıfta bulunan Hamilton, "Muhtemelen şimdi kavgacı olacağım ama performans içinde kimlik siyasetiyle ilgili olan şeyler düşünüldüğünde 'çekişmeli' olan tek şey, kadın cinsiyet sembolü. Bence bu, bazı insanlar tarafından 'ayrıcalıklı' görülebilir. Bunun arkasındaki anlamı anlıyorum ama sahnede söylediklerin o sembolün orada olmasından çok daha güçlü" ifadelerini kullandı. 

Jennifer Lopez de, Hamilton’ın kafeslerde performans sergileyen çocuk dansçıların yer aldığı bir sahne gösterisi düzenlemeyi onaylarken sembolün yasaklanmasını istemesine şaşırdığını ifade etti.

Miami’deki Hard Rock Stadyumu’nda gerçekleşen Super Bowl gösterisinin teması, Lopez’in özgüvenli bir imajı yansıtmak ve kadınları güçlendirmek için hazırladığı şarkı ve dans şovlarından oluşuyordu. Şehrin Latin kültürünü yansıtmayı amaçlayan canlı bir performansta çoğu kadın 130 dansçı yer aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)