Japonya'dan Rus petrolünün ithalatını aşamalı durdurma kararı

Japonya Rusya'dan petrol ithal etmeyi aşamalı olarak durdurma kararı aldı. Rusya Başbakanı Mişustin dahil 140'ı aşkın kişiye de yaptırım uygulanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya hükümeti Rusya Başbakanı Mihail Mişustin dahil olmak üzere 140'tan fazla kişiye yeni yaptırım kararı aldı. Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, kararda, 71 Rus şirketi yer alıyor. 

Japonya Başbakanı Kişida Fumio da düzenlediği basın toplantısında, G-7 ile "dayanışma" doğrultusunda prensip gereği Rusya'dan petrol ithalatını yasaklayacaklarını belirtti. "Bu oldukça zor bir karar ancak şu an en önemlisi G-7 dayanışması" diyen Kişida, Rusya'nın Uzak Doğu bölgesindeki petrol ve gaz projelerindeki "Japonya'nın menfaatlerini koruyacaklarını" söyledi.

AŞAMALI DURDURULACAK

Sakhalin-1 ve Sakhalin-2 enerji projelerine yönelik "Japonya'nın enerji güvenliği için hayati" vurgulaması yapan Kişida, Rusya'dan petrol ithalatını "aşamalar halinde durduracaklarını" kaydetti. Japonya Başbakanı, "Halka ve iş dünyasına yönelik aksi etkileri en aza indirecek tutumla aşamalar halinde durduracağız ancak (projelerde) menfaatlerimizi koruma planımız sürüyor" açıklaması yaptı. (AA)