Japonya'dan 'PKK' açıklaması: Politikamızda değişiklik yok

Japonya'nın Türkiye Büyükelçiliği, PKK'nin yasaklı örgütler listesinden çıkarıldığına ilişkin haberlerin ardından açıklama yaparak hükümet politikasında bir değişiklik olmadığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği, PKK'nin Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın (PSIA) internet sitesindeki yasaklı örgütler listesinden çıkarıldığına ilişkin haberlerin ardından konuyla ilgili resmi internet sitesinden yazılı bir açıklama yaptı. 

Açıklamada, "Japonya Kamu Güvenlik ve İstihbarat Ajansı’nın web sitesi geçtiğimiz gün güncellenmiş olup, bahse konu sayfa şu anda silinmiştir. Japonya hükümeti, PKK’yı 2002 yılı itibarıyla terörist vb. gibi mal varlığı dondurulması gereken örgütler arasına dahil etmiştir ve PKK tarafından gerçekleştirilen terör eylemlerini kınamaktadır. Japonya hükümetinin bu politikasında herhangi bir değişiklik yoktur" denildi.

Ne olmuştu?

MA'nın aktardığına göre, Japon istihbaratı, önceki yıllarda PKK’yi 'uluslararası büyük yasaklı örgüt' olarak nitelendirirken, PKK PSIA'nın resmi internet sitesindeki yasaklı örgütler listesinden çıkarılmıştı. Japon istihbaratı PSIA’nın web sitesinin, bu yıl 17 Ocak’ta kaydedilen online arşivinde, 'Dünyadaki büyük yasaklı örgütler ve silahlı gruplara genel bir bakış' başlığı altında PKK, 'başlıca uluslararası yasaklı örgütler' kategorisinde sınıflandırılmıştı. Fakat yakın zamanda güncellenen PSIA web sitesinin yayınladığı yeni listede PKK, gerek büyük örgütler, gerekse dünyadaki yasaklı örgütler listesine dahil edilmemişti. (DIŞ HABERLER)