Japonya'daki Kürtlerden yasa değişikliğine tepki: Sınır dışı edilebiliriz

Japonya'nın Kawaguchi şehrinde Göç Kontrol Yasası'nda yapılacak değişikliği protesto eden Kürt mülteciler, "Yasa değişirse sınır dışı edilebiliriz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da yaşayan Kürt mülteciler, meclisin göç yasasında yapacağı değişikliğe karşı Saitama Eyaleti’ne bağlı Kawaguchi şehrinde basın açıklaması düzenledi. 

Rûdaw'ın haberine göre, Japonya’da yıllardır sığınma başvuruları kabul edilmeyen Kürtler, Göç Kontrol Yasası'nın meclis tarafından revize edilmesi durumunda ülkeden sınır dışı edilebileceklerini söyledi. Yasada yapılacak değişiklik konusunda endişelerini dile getiren mülteciler, yetkililere 'yasa değişikliği fikrini gözden geçirme' çağrısı yaptı.

'BURADA DOĞUP BÜYÜYEN ÇOCUKLARIMIZ BİLE MÜLTECİ SAYILIYOR'

Şu anda Japonya meclisi Diet'te görüşülen yasa tasarısı, ilgili kanunda yer alan 'mülteci statüsü başvurusunda bulunanlar zorla sınır dışı edilemez' şeklindeki hükmü de değiştirecek.

Basın toplantısında konuşan 18 yaşındaki bir Kürt göçmen, "Japonya'ya iki yaşındayken geldim ve şimdi üniversiteye gidiyorum. Eğer yasa çıkarsa sınırdışı edilebilirim ve bu benim geleceğimi etkiler” ifadelerini kullandı. Diğer bir Kürt kadın mülteci ise “Burada doğup okula giden çocuklarımız bile hala mülteci olarak tanımlanıyor” bilgisini paylaştı.

Avukatı Ohashi Takashide "Japonya'ya kaçmak zorunda kalan çok sayıda Kürt vatandaşın sınır dışı edilmemek için sığınma başvurusunda bulunmaktan başka seçeneği yok" diyerek, Japon halkını mülteciler ile empati kurmaya ve onlara yardım etmeye çağırdı. (DIŞ HABERLER)