Japonya'da kedi kimyasal tankına düştü, halka 'uzak durun' uyarısı yapıldı

Japonya'nın Fukuyama kentinde bir kedinin oldukça asidik bir kimyasal olan 'hekzavalent krom' maddesinin bulunduğu bir tankın içine düştüğü tespit edildi.

Fotoğraf: Nomura Plating Fabrikası
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın batısındaki Fukuyama kentinde bir kedinin zehirli kimyasalların olduğu bir tanka düştüğü açıklandı. Halktan kediden uzak durmaları istendi.

BBC'nin haberine göre, söz konusu uyarı, olayın yaşandığı fabrikadan bir çalışanın bir tanktan uzaklaşan sarı pati izleri bulmasının ardından yapıldı. Ardından Nomura Plating Fukuyama Fabrikası'ndaki güvenlik kamera kayıtları izlendi. Burada bir kedinin koşarak uzaklaştığı, bu esnada ardında pati izleri bıraktığı görüldü. Fukuyama'daki yetkililer, halkı kediden uzak durmaları yönünde uyardı ve kediyi görürlerse polise bildirmelerini istedi.

'KEDİ, HAYATINI KAYBETMİŞ DE OLABİLİR'

Kedinin oldukça asidik ve kanserojen bir kimyasal olan, sarı ve kahverengi renkli 'hekzavalent krom' maddesinin içine düştüğü düşünülüyor. Japonya'da yayın yapan Asahi isimli internet sitesine göre, fabrika çalışanı pati izlerini 12 Mart Pazartesi günü buldu. Fukuyama kentinin çevre işlerinden sorumlu ekibi, halktan 'anormal görünen bir kedi' görmeleri halinde hayvana dokunmamalarını istedi. Ekip, kimyasal maddeye maruz kalan kedinin bu sebeple hayatını kaybetmiş olabileceğine de işaret etti. 

Fabrikanın sahibi olan şirket ise olayın yaşandığı tankın üzerinin bir örtüyle kapalı olduğunu açıkladı; fakat söz konusu örtünün bir kısmının kalkmış olduğu bilgisi basına yansıdı. 

Kekzavalent krom isimli maddeye maruz kalınması halinde ciltte tahriş, solunum problemleri ve körlük oluşabiliyor. Bu sebeple bu maddeyle temas halinde çalışan ya da yakınlarında bulunan işçilerden maske ve kauçuk eldivenler takmaları isteniyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)