Japonya'da evden çalışanlara özel 'mini ofis kiti' geliştirildi

Japonya'da korona nedeniyle evden çalışan ancak rahat edemeyenler için tasarımlara talep artıyor. Birçok kişinin arabadan çalıştığı belirtilirken, evlerin bahçeleri için 'mini ofisler' tasarlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü pandemisi nedeniyle dünya çapında milyonlarca kişi evden çalışmaya devam ederken, minimalist tasarımlarıyla ünlü Japonya'da evlerinde rahat edemeyenlere özel tasarımlar geliştiriliyor. Bir firma müstakil evlerin bahçelerine yerleştirilebilen 'mini ofisler' tasarlarken, ev yerine arabada çalışmayı tercih eden Japonlar için bile kolaylık yaratabilecek aksesuarlara talep artıyor.

ARABADAN ÇALIŞMA AKSESUARLARINA TALEP ARTTI

The Guardian'ın haberine göre, nüfusun yaklaşık yüzde 70'inin apartman dairelerinde yaşadığı başkent Tokyo'da birçok kişi, evden çalışmakta zorlandığı için arabalarına 'taşınmış' durumda. Habere göre son haftalarda, 'direksiyon-uyumlu' bilgisayar standları, katlanan masalar, mini pervaneler, taşınabilir bataryalar ve dış uyaranları engellemek için araba camlarını kapatan siperlikler gibi 'arabada çalışma'yı kolaylaştıran aksesuarlara talep arttı.

TREN VAGONLARI OFİSE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Tokyo'nun güneyindeki Kawasaki'de, Tokyu Demiryolları Şirketi'nin Tren ve Otobüs Müzesi'nde bulunan eski vagonları yenileyerek saatte 200 yene (92 TL) kiralanabilen küçük ofislere dönüştürdüğü belirtildi. Şirket temmuz ayında, eski bilet satış kuübelerini de kiralanabilen ortak ofislere dönüştürdü.

SON TASARIM: 91 CM'LİK OFİS

Ülkede son olarak, müstakil evi olmasına rağmen içeride rahatça çalışamayan kişiler için bahçeye yerleştirilebilen 'mini ofisler' geliştirildi. KI Star isimli emlak firmasının 'Hanare Zen' adını verdiği ofislerin eni 91 cm, boyu 1.8 metre. İki gün içinde inşa edilebilen Hanare Zen'de sadece elektrik prizleri ve bir çalışma masası bulunuyor.

'Hanare' sözcüğü Japonca'da 'ayrı' anlamına gelirken, firmanın sözcüsü Chisa Uchiyama "İsmindeki 'zen', büyüklüğü ve özellikleri sadece gerekenlere indirgeyen minimalist konsepti simgeliyor" dedi. Uchiyama, "Hanare Zen, evlerinde çalışacak rahat bir yer bulmakta zorlanan ve ailelerini rahatsız etmek istemeyen kişiler için tasarlandı" dedi. Hanare Zen, 547,800 yene (yaklaşık 42 bin 300 TL) satılıyor. (DIŞ HABERLER)