Japonya'da dört kişide virüsün yeni bir varyantı tespit edildi

İngiltere ve Güney Afrika'da tespit edilenden farklı olarak, Japonya'da mutasyona uğramış yeni bir korona virüsü varyantı kaydedildi. Brezilya'dan gelen dört kişide bu varyant saptandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere ve Güney Afrika'nın ardından korona virüsünün mutasyona uğramış bir varyantı daha ortaya çıktı. Japonya Sağlık Bakanlığı, Brezilya'nın Amazonas eyaletinden gelen dört yolcuda yeni bir varyant tespit edildiğini açıkladı.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Takaji Wakita, "Şu anda Brezilya'dan gelen yolcularda tespit edilen varyantın daha bulaşıcı olduğuna dair bir kanıt yok" dedi. Öte yandan Brezilya Sağlık Bakanlığı, Japon yetkilileri yeni varyantta 12 mutasyon olduğu, bunlardan birinin de İngiltere ve Güney Afrika'daki varyantlarda bulunan aynı mutasyon olduğu konusunda uyardı. Brezilya'ya göre bu sebeple bu yeni varyantın bulaşıcılığının daha fazla olması ihtimaller arasında.

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ, BAŞ AĞRISI SEMPTOMLARI GÖRÜLDÜ

Sputnik'in aktardığına göre, Japonya'nın başkenti Tokyo'daki Haneda Havalimanı'na inen söz konusu dört yolcudan biri, solunum güçlüğü yaşayan 40'lı yaşlarında bir erkek. Diğerleri ise baş ağrısından mustarip 30'lu yaşlarında bir kadın, hafif ateşi olan bir genç erkek ve hiç semptom göstermeyen genç bir kadın. (Kaynak: Sputnik)