Japonya'da dev kürenin gizemi sürüyor: 'Godzilla yumurtası' mı?

Hamamatsu kent sahilinde kıyıya vuran cisim henüz tanımlanamadı. Bazı sosyal medya kullanıcılarının 'Godzilla yumurtası' olarak adlandırdığı nesnenin, şamandıra olabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da kıyıya vuran büyük metal kürenin gizemi devam ediyor. Ülkenin güneyinde Şizuoka eyaletinin Hamamatsu kent sahilinde kıyıya vuran cismin ne olduğunu anlamak için başlatılan çalışmalar sürüyor. 

'İÇİ BOŞ, PATLAMA RİSKİ YOK'

Japon yayın kuruluşu NHK'nin aktardığına göre, yaklaşık 1.5 metre çapında olan metal kürenin 1 aydan fazla bir süredir kıyıda olduğu belirlendi. Yerel yöneticiler ile çalışan inşaat mühendisi Masaki Matsukawa, cismin henüz tanımlanamadığını dile getirdi. Nesnenin tamamen paslandığı ve üzerinde bir çıkıntısının bulunduğu bildirildi. X ışınlarıyla yapılan inceleme sonrası, içinin boş olduğu saptanan nesnenin patlama riski taşımadığı aktarıldı.

Yerel polisin, güvenlik amacıyla nesnenin 200 metre çevresini kordona alarak sivil girişlere bir süre kapattığı kaydedildi.

ŞAMANDIRA OLABİLİR

Birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan görüntülere ilişkin spekülasyonlar sürüyor ancak bazı yetkililer, söz konusu nesnenin bir şamandıra olabileceğini aktarıyor. Bazı kullanıcılar, kürenin popüler manga serisi Dragon Ball'daki nesnelere benzediğini söylerken bazıları ise küreyi 'Godzilla yumurtası' olarak adlandırıyor. (DIŞ HABERLER)