Japonya'da ayı eti satılan otomata büyük ilgi: Tokyo'dan da talep var

250 gramı 2 bin 200 Japon yeni fiyatına satılan ayı etinin popülaritesi artıyor. Etlerin, yerel bir av kulübünün üyeleri tarafından yıllık av sezonunda avlanan ayılardan elde edildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da ayı etinin satıldığı otomatlar büyük ilgi görüyor. Akita şehrinde geçen yıl sonunda kullanıma sunulan makinenin müşterisi eksik olmuyor. Mainichi Shimbun gazetesinin haberine göre, otomatta yaban ayısı eti yağsız ve yağlı kısımlarının bulunduğu seçeneklerle tüketiciye sunuluyor.

Sputnik'in aktardığına göre haberde, etlerin yerel bir av kulübünün üyeleri tarafından dağlarda yakalanan ve yıllık av sezonunda avlanan ayılardan elde edildiği belirtiliyor. 250 gramı 2 bin 200 Japon yeni fiyatına satılan et, Semboku kasabası yakındaki bir tren istasyonuna inen yolcular arasında gittikçe popülerleşiyor. Operatör ayrıca, yaklaşık 400 kilometre uzaklıktaki Tokyo'dan da yemek siparişi alındığını ancak mesafe fazla olduğu için teslimatın mümkün olmadığını söylüyor.

'GEYİK ETİNE BENZİYOR'

Otomat, yerel bir restoran olan Soba Goro'nun ayı eti kültürünü turistik bir cazibe merkezine dönüştürme başarısının ardından kasım ayında kullanıma sunulmuştu. Konserve şeklinde de sıklıkla rastlanan ayı eti, Japonya'da oldukça rağbet gören bir et türü. Tadan bazı kişilerin geyik etine benzettiği etin, restoranlarda genellikle güveçte servis edildiği biliniyor. Öte yandan, Japonya'da ülke genelinde bulunan gıda otomatları, sıcak ve soğuk içecekler gibi temel gıda maddelerinden yenilebilir böceklere ve hamburgerlere kadar sayısız ürünü tüketiciye ulaştırıyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Japonya ayı Tokyo