Japonya'da 700 milyar dolarlık destek paketi

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, 16 Eylül'de göreve başladıktan sonra ilk mali teşvik paketini açıkladı. 700 milyar dolarlık paketle, istihdamın ve tüketimin artırılması hedefleniyor.

Yoshihide Suga
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle oluşan durgunluğu aşmak amacıyla Japonya'da 73.6 trilyon yen (707 milyar dolar) değerinde yeni destek paketi açıklandı. Japonya Başbakanı Yoshihide Suga yaptığı açıklamada, istihdamı koruyacaklarını vurgulayarak, "Çarklar dönecek, ekonomiyi canlandıracağız ve yeşil, dijital teknolojilerle büyümek için yeni bir yol açacağız" dedi.

Yılı yüzde 5 küçülmeyle kapatması beklenen Japon ekonomisindeki bozulma nedeniyle Suga'ya yönelik eleştiriler son dönemde artmış durumda. 

SUGA'YA DESTEK DÜŞÜYOR

Kyodo ajansının yayımladığı hafta sonu araştırmasına göre korona virüsü ile mücadele ve ekonominin canlandırılması politikalarının siyasete etkisi sürüyor.

Telefon aracılığıyla yapılan araştırmada, Başbakan Yoshihide Suga'nın geçen ay yüzde 63 olan kamuoyu kabul oranının, bu ay yüzde 50,3’e düştüğü ortaya çıktı. Suga'nın kamuoyunda beğenilmeme seviyesi yüzde 19,2’den yüzde 32,8’e yükselirken, kabinenin öncelik vermesi istenen gündem maddesi yüzde 76,2 ile Covid-19 ile mücadele oldu.

Japon parlamentosu Suga öncesi pandemiyle mücadeleyi finanse etmek için daha önce 2.2 trilyon dolarlık teşvik açıklamıştı. 
(EKONOMİ SERVİSİ/AA)