Japonya, Tokyo'dan taşınan ailelere 'çocuk başına' 1 milyon yen verecek

Japon hükümeti, Tokyo'daki kamusal alan ve kamu hizmetleri üzerindeki baskıyı hafifletme umuduyla başkentten taşınacak ailelere çocuk başına 1 milyon yen teşvik sağlanacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'da hükümet, diğer bölgelerdeki nüfus düşüşünün önüne geçmek adına Tokyo'dan taşınma kararı alan her aileye, çocuk başına 1 milyon yen (yaklaşık 144 bin TL) para yardımı yapılacağını duyurdu. Geçtiğimiz yıllarda şehir merkezi dışına taşınan aileleri yapılan 300 bin yen'lik yardımın artırıldığını duyuran hükümet, uygulamanın nisan ayında yürürlüğe gireceğini açıkladı. Kyodo ajansı, paranın yarısının merkezi hükümetten, diğer yarısının da belediyelerden geleceğini bildirdi.

Buna göre, Tokyo’dan taşınan ailelerin teşvik ödemesini aldıktan sonra yeni taşındıkları yerlerde en az 5 yıl yaşaması ve haneden bir kişinin çalışması gerekiyor. 5 yıldan önce Tokyo’ya dönenler ödemeyi iade etmek durumunda kalacak.

Yetkililer, 35 milyonluk nüfusuyla dünyanın en büyük metropolü olan Tokyo'daki kamusal alan ve kamu hizmetleri üzerindeki baskıyı hafifletmeyi umuyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Tokyo Japonya yen