Japonya, 2021 Kulüpler Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmaktan vazgeçti

Aralık ayında düzenlenecek FIFA 2021 Kulüpler Dünya Kupası'nda Japonya turnuvaya ev sahipliği yapma kararını bozdu. Gerekçe; salgın sebebiyle düşen kâr oranı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Üç ay sonra düzenlenmesi planlanan 2021 Kulüpler Dünya Kupası'nda ev sahibi Japonya, turnuvayı ülkede yapmaktan vazgeçtiğini duyurdu. 

Kyodo ajansının Japonya Futbol Federasyonu'na (JFA) dayandırdığı bilgilere göre Japonya, Aralık 2021'de düzenlenecek 2021 Kulüpler Dünya Kupası'na, Covid-19'un seyirci kısıtlamaları ve olası düşük kâr marjı nedeniyle ev sahipliği yapma hakkından vazgeçti. Kyodo'ya konuşan üst düzey JFA yetkilisi "Müsabakaların virüsle ile bir arada var olabildiği bir yol bulamazsak, futbol dahil sporlar kendini koruyamayacak" dedi.

JFA 2020'de mali gelirlerinin, 2019'a göre 5 milyar yen azaldığını ve 15 milyar yene (136 milyon dolar) gerilediğini duyurmuştu.

FIFA turnuvanın önce Çin'de yapılmasını yapılacağını açıklamış, salgın nedeniyle Aralık 2021'de Japonya'da yapılmasına karar verilmişti.

KULÜPLER DÜNYA KUPASI NEDİR?

Bu yıl 18'incisi düzenlenmesi planlanan FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 6 kıtasal futbol konfederasyonunun en üst seviye turnuvalarını şampiyon tamamlayan takımlar ile ev sahibi ülkenin en üst seviye futbol ligini birincilikle bitiren takımın katılımıyla gerçekleştirilir. Turnuvayı en fazla Real Madrid (4) kazandı.

(AA)