Japon yönetmen Sion Sono'ya cinsel saldırı iddiası

Ünlü Japon yönetmen Sino Sono iki kadın oyuncu tarafından cinsel saldırıyla suçlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 60 yaşındaki Japon yönetmen Sion Sono iki kadın oyuncu tarafından cinsel saldırıyla suçlandı. Shukan Josei Prime isimli Japon dergisinde çıkan habere göre, oyuncular Sono’yu rol karşılığında beraber olmaya zorlamakla suçladı.

İsmi verilmeyen bir kadın oyuncu, dergiye diğer kadın oyuncuların Sono'nun filmlerinde rol alabilmek için yıllardır onunla beraber olduğunu anlattı. Oyuncu, yönetmenin kendisine rol teklif etmesinin ardından beraber olmaya zorladığını söyledi. Oyuncu teklifi reddetmesinin ardından yönetmenin daha önce birlikte çalıştığı başka bir aktrisi getirip önünde onunla beraber olduğunu iddia etti.

Başka bir kadın oyuncu ise Sono'nun benzer şekilde filmde ona rol vermesi için "sen telefonda erkek arkadaşınla konuşurken seninle beraber olmak istiyorum" diyerek onu seks yapmaya zorladığını anlattı.

Sono'nun ayrıca, oyunculuk atölyelerine gelen kadınların çoğuna da cinsel saldırıda bulunduğu iddia edildi.

İddialar üzerine Sono, "Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Bu durumun oluşturduğu rahatsızlık ve endişe için içtenlikle özür dileriz. Gerçekleri ortaya çıkardıktan sonra yeni bir açıklama yapacağız” açıklamasını yaptı. Sono iddiaların gerçekle örtüşmediğini ve yasal olarak işlem başlatacaklarını bildirdi. 

Sono, 2009 Berlin Film Festivali'nde gösterilen ve iki ödül kazanan 2008 yapımı “Aşka Maruz”, Netflix’te yayımlanan “The Forest of Love” filmleri ve Amazon Prime için çektiği Tokyo Vampir Oteli dizisiyle tanınıyor. Ünlü yönetmen son olarak Hollywood’a adım atıp başrolünde Nicolas Cage, Sofia Boutella ve Nick Cassavetes’in yer aldığı “Prisoners of the Ghostland” filmini çekmişti. (DIŞ HABERLER)