Jandarmanın vurduğu Suat Şahin'in babası: Nedense bu bölgede bir çocuğa ateş edilse bir bahane uyduracaklar

Batman'da 28 Eylül'de vurulan Suat Şahin'in babası Yılmaz Şahin, çelişkili ifadeler olduğunu söyledi ve "Zaten nedense bu bölgede bir çocuğa ateş edilse zaten bir bahane uyduracaklar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN- Batman'ın Seyitler Mahallesi'nde, 28 Eylül'de jandarma ve emniyetin düzenlediği ortak operasyonda Genel Bilgi Taraması (GBT) yapılmasına tepki gösteren ve karşı çıkan 22 yaşındaki Suat Şahin jandarma tarafından vuruldu.

Edinilen bilgiye göre sabah 08.00 sıralarında yapılan operasyonda GBT taraması ve üst aramasına karşı çıkan Şahin'in karşı çıkması sonrası omur iliğine isabet eden kurşunla vurulduğu ve hayati tehlikesinin de devam ettiği belirtildi.

Sabah saatlerinde vurulan Şahin'in ailesine ise saat 11.00 civarında bilgi verildi. Ailesi etkin bir soruşturma talebinde bulunarak İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi'ne başvuruda bulundu.

Gazete Duvar'a açıklamalarda bulunan Şahin'in babası Yılmaz Şahin ise “Nedense bu bölgede bir çocuğa ateş edilse zaten bir bahane uyduracaklar” diyerek tepkisini dile getirdi.

'SUÇSUZ YERE ATEŞ AÇMIŞLAR'

Oğlunun vurulmasının ardından akşam saatlerinde durumdan haberdar olduğunu anlatan baba Şahin, “Oğlumun böbreği alınmış. Yani ameliyattan çıktıktan sonra bana bilgi verildi” dedi.

Şahin, oğlunun hastaneye getirildiği anda nabzının çok düşük olduğunu ve ölmek üzereyken hastaneye getirildiğini söyledi.

Suat Şahin'in hayati tehlikesi devam ediyor.

Oğlunun Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülmek yerine özel bir hastaneye götürüldüğünü anlatan Şahin, emniyet yetkililerinin söylediklerini şu şekilde aktardı:

“Çocuğun elinde taş yok bir şey yok beş metre onlardan uzak rastgele ateş açmışlar. Yani suçsuz yere ateş açmışlar. Çocuğun hiçbir suçu yok. Aranması yok. Hiçbir şeyi yok. Mahalleye herhalde operasyon yapılmış. O esnada benim oğlan da o mahallede bulunuyor. Evimiz Kültür Mahallesi'nde bulunuyor. Elinde bir köpek varmış. Köpekten dolayı polisler yanaşamıyormuş kendisine köpekten korktuklarından dolayı... Öyle diyorlar yani. Bir tane uzman çavuş eli tetiğe yanlışlıkla gidiyormuş sıkıyormuş.”

Yılmaz Şahin, “Bir mermi duvara değmiş. Duvardan sekmiş ona direk ona sıkılmamış. Yani değişik bir şeyler diyorlar” diyerek olayın çelişkili olduğunu belirtti.

Tanıklar, Şahin'in vurulduktan sonra götürülüşünü de cep telefonlarıyla görüntüledi.

 

'ŞAHİTLER DİREKT KENDİSİNE ATEŞ EDİLDİ DİYOR'

Mahalleli ile görüşen Şahin görgü tanıklarının ise farklı ifadeleri olduğunu söyledi ve şunları anlattı:

“Elli kişiden fazla insan var orada. Ben gittim hepsi ile de görüştüm. Hepsi dedi ki düpedüz kendisine ateş edildi ve direkt karnına denk geldi. Burada da ameliyat etmişler. Böbreği alınmış çocuğumun. Yoğun bakımdadır şu an. Hayati tehlikesi halen sürüyor. Artık biz de hukuki yollar ile ne varsa biz de başvuracağız.”

'ATEŞ EDİLMEDEN DE YAKALANABİLİRDİ'

Edilen bilgiye göre olayın üzerinden 36 saat geçmesine rağmen konuya ilişkin savcılık soruşturması açılmazken dosyanın ise emniyette olduğu ve 22 yaşındaki gencin vücudundan çıkarılan mermilere emniyetin inceleme için el konduğu öğrenildi.

Yaşananların çelişkili olduğunu söyleyen baba Şahin, "Mermi sekmemiş hiçbir yere. Buna inanmıyorum. Direkt kendisine ateş edilmiş. Zaten nedense bu bölgede hangi çocuğa ateş edilse infaz yapılsa zaten bir bahane uyduracaklar. Ya eline bir silah koyacaklar ya diyecekler teröristtir ya bize karşı geldi hep böyle diyorlar nedense... Yani benim bu çocuk ateş edilmeden de yakalanabilirdi. Yani illa ateş etmek zorunda değillerdi. Ufacık bir çocuk 20 yaşında bir çocuktur. O kadar emniyet onu yakalayamaz mıydı? Bir köpekten korktular diye mi ateş ettiler” diyerek tepkisini dile getirdi.

'EMNİYET ÖZÜR DE DİLEMEDİ'

Oğlunun vücudundan çıkarılan mermilere emniyetin el koyduğunu ve incelemeye aldığını ifade eden Şahin, İHD'ye başvurduğunu aktardı ve etkin bir soruşturma başlatılmasını talep etti.

Emniyet yetkilerinden herhangi bir kimsenin kendisini arayarak "özür" dahi dilemediğini de vurgulayan Şahin, "Birileri özür dilesin ya da dilemesin gerekli tüm hukuki haklarımızı arayacağız" dedi.

Etiketler Batman Suat Şahin