Jandarma 'sabotajcı' avına çıkanları uyardı: WhatsApp gruplarına inanmayın

Manavgat'ta jandarma, 'sabotaj' iddiaları üzerine silahla nöbet tutup plaka, kimlik kontrolü yapan grupları uyardı: "WhatsApp gruplarından yanlış plaka atıyorlar. Birbirinize düşürmeye çalışıyorlar."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Türkiye'nin birçok bölgesinde orman yangınları günlerdir sürerken, bazı kentlerden provokasyon haberleri de gelmeye devam ediyor.

Bazı gruplar sokak sokak gezerek 'sabotajcı' avına çıktı, bazıları da silahlarla yol kesip 'nöbet' tutu, resmi araçlar dışındakilere geçiş izni vermedi. 

İlk olarak Antalya Manavgat'ta yangın söndürme çalışmalarına destek için ormana çıkan iki kardeşin linç girişimine uğramasının ardından diğer bölgelerden de 'sabotajcı avı' haberleri gelmeye başladı. 

'YANLIŞ PLAKA ATIYORLAR'

Bunun üzerine Manavgat'ta görev yapan jandarma komutanı silahla nöbet tutan grupları toplayıp provokasyon uyarısı yaptı. Komutan şunları söyledi: "Sizin o üye olduğunuz WhatsApp gruplarından sürekli yanlış plaka atıyorlar. Sonra burada çevireceksiniz başınıza büyük olaylar gelecek. O üye olduğunuz WhatsApp gruplarını silin ve bunlara inanmayın. O gruplar takip ediliyor. Gerçekten şüpheli bir durum olursa bize iletin. Sizlerin yaptığınız bu hareketler bizim işimizi aksatıyor. Atılan plakaları biz denetliyoruz zaten. Hepimizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.

Sizlerin böyle yollara düşmesini gerektirecek bir şey yok. 'Her gün bir sürü molotof kokteyli atılıyor' diyor. Öyle bir şey yok. Yakalanan arkadaşlar da serbest kaldı suçsuz oldukları için. Sizlerin yaptığı bu hareketler bizim zamanımızı alıyor.

Atılan bütün plakaları biz değerlendiriyoruz. Sizleri birbirinize kırdırmaya çalışıyorlar. Yarın senin plakanı verecekler, seni tanımayacaklar, seni linç ettirmeye çalışacaklar..." (HABER MERKEZİ)